ER DER ANSAT EN PSYKOPAT?

Når man skal ansætte nyt personale, så er der altid en risiko for at man får ansat en psykopat. Det skyldes, at det kan være utroligt svært at skelne mellem de almindelige ansøgere og psykopaterne, der er gode til at spille spillet ved samtalerne.

Til ansættelses-samtalen gennemskuer man ikke løgnene, men falder for psykopatens charmerende side, hvor de formår at gemme den tyranniske side af vejen. Uden at vide det har man ansat en psykopat.

Når den tyranniske side begynder at vise sig, starter det måske i det små, i en enkelt lille hændelse, som så bliver bortforklaret, undskyldt. Måske sker der det, at en af de andre medarbejdere, som ellers plejer at være velfungerende, bliver mere og mere syg, sygemelder sig og til sidst siger op eller bliver sagt op. Dernæst starter det samme blot for en anden medarbejder. Som leder forbinder man ikke hændelserne med den person, man har ansat, for vedkommende virker så reel, god og kompetent overfor lederne og dem, der skal tage beslutninger.

Hvis man som leder tør lytte og spørge ind til arbejdsmiljøet, opdager man måske, at det primært handler om en ansat med psykopatiske træk. Har du stået i en sådan situation som leder eller kollega? Og hvad gjorde du?

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar