Projektioner

Du skal leve med dig selv først

For os alle har vi det sådan, at du skal leve med dig selv først. Det er dig inden i dig, der bestemmer hvordan du har det. Først og fremmest med dig selv og dernæst med de andre udenom dig.

Vi har sådan en evne til at tage det som alle andre siger til os. Og vi ender med at tro, at det de andre sige, skal vi også mene og gøre, sådan som de siger. At det de andre siger, er mere rigtigt for os, end det vi selv mener og synes.

Vi har en kultur og en norm, der siger det, og dertil kommer Janteloven, mobning, overgreb, vold, osv. oveni. Så vi til sidst slet ikke ved, hvad vi selv mener og synes.

Men vi har alligevel vores samvittighed, og vi ved også godt, hvad der er rigtigt for os, hvis vi giver os til at tænke og finde ud af, hvad vi egentlig selv synes. Det kan være svært, fordi vi både har vores gamle vane, men også fordi vi så skal gå imod det, som de andre siger. Især hvis de siger det hårdt og evt. med trusler.

Men et eller andet sted, så er vi nødt til det, hvis vi selv vil have det godt. Også selv om vi står helt alene med vores holdning og mening. Så er vi nødt til det.

 

For Du skal leve med dig selv først og også din samvittighed først og fremmest.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar