ER DU OPMÆRKSOM PÅ DETTE, NÅR DU VÆLGER BEHANDLER?

Had og hævn er nogle ubehagelige følelser med store konsekvenser. Både for den, der føler det og den det går ud over. Jeg arbejder med at vejlede, så man mindsker sin egne negative følelser herunder had og hævn.

Af og til oplever jeg gennem mine kumder, at andre terapeuter, læger eller sagsbehandlere f.eks. på Statsforvaltningen eller kommunen begynder at støtte den udsatte i sit had mod den udøvende – psykopaten – og dermed også kommer til at støtte hævnen mod den udøvende. Det er destruktivt ikke bare for den udøvende, men også for den udsatte, og derfor er det ikke hensigtsmæssigt.

Det er ikke underligt, at den udsatte hader har lyst til hævn og på den måde selv bliver udøvende. Men det skader den udsatte endnu mere, hvis der støttes og opildnes til had og hævn. En destruktiv spiral for begge parter.

Så tænk dig om, når du søger behandler eller er i et forløb hos en. Er det en, der støtter det negative i dig, eller er det en, der støtter det reelt positive, så du får et godt liv?

Det kan lade sig gøre at lære at takle sin egen følelse af had og lyst til hævn. Når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inden i dig, det foregår.

 

Se mere om had her og om hævn under psykisk faktor

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar