Drømme / Mareridt

I drømme har vi det med at flygte fra problemerne. Især når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. vi vil væk fra alt det ubehagelige, og det er jo helt forståeligt.

Men hvis vi skal have det godt, så er der en mulighed, nemlig at vi vender rundt og begynder at ”tage tyren ved hornene”, altså lige så snart vi kan, når vi vågner fra et mareridt, så i stedet for at flygte, så vender vi rundt og går hen imod det, der er så farligt. Du kan huske dig selv på, at du reelt ligger trygt i din seng, og at der jo reelt ikke kan ske dig noget. Det er ”bare” i tanken, du gør det.

Jeg kan huske, jeg i en lang periode have drømme / mareridt om krige, hvor jeg netop flygtede. Det er jo helt forståeligt. Da jeg så havde lært noget om konfrontation, så gjorde jeg det, at jeg lige så snart, jeg blev så bevidst i drømmen, så jeg kunne, vendte jeg rundt. Her gik jeg så hen mod mor, som altid var med i krigsdrømmene. Det var selvfølgelig angstprovokerende, utrygt og noget, jeg helst ikke ville. Men jeg gentog det igen og igen og igen, hver gang krigsdrømmene kom. Og til sidst hold krigsdrømmene helt op. Jeg tror faktisk ikke, jeg har haft krigsdrømme siden.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder