Dokumentation kan koste liv

Hvor er det her bare rigtigt. Som jeg plejer at sige, vi slår os selv ihjel i bare administration. Samfundet dør simpelthen fordi det, der skal laves drukner i administration og bliver så ikke lavet. Her hvor det er lægerne, der bliver ventelisterne så lange, så borgerne dør, inden de når frem til at få behandlingen, fordi lægerne har travlt med administration.

Og ja! Tænk hvis tømmeren skulle skrive ned, hver gang han slog et søm i. Rigtigt god pointe.

Det jeg synes, er det værste, det er, at lægerne dømmes ud fra det, der står i papirer ikke ud fra det egentlige arbejde, de laver. Det er så let at skrive en masse i papirerne, som man burde have gjort, men rent faktisk ikke har gjort. F.eks. samtykke til behandling, som jeg selv har været udsat for. Der står i min journal, at de har fået samtykke, men det har de ikke. Det var kun en enkelt af alle dem, jeg var hos, der spurgte og dermed fik et samtykke. De andre spurgte ikke, og derfor fik de jo så heller ikke samtykke. Men det står alligevel i journalen.

Der laves heksejagt på de gode samvittighdsfulde læger

Der er jo heller ingen læge, der reelt laver skade på patienterne – f.eks. voldtægter i konsultationerne – som skriver det i journalerne. Så de læger der lyver og snyder sig til tingene, de bliver værdsat, mens dem, der er ærlige, gode, samvittighedsfulde, de bliver forfulgt og drevet heksejagt på.

Hvor jeg desværre også kender det. Jeg har stadig sager kørende, fordi en tidligere kunde har lavet en masse masse falske anmeldelser af mig. Og styrelserne bruger virkelig meget meget tid på at lave heksejagt på mig. Mens jeg jo ved, hvordan snyderne og dem der reelt ødelægger patienterne kan gå fri. Jeg synes, det er sørgeligt, at systemet er blevet sådan.

Før brugte man ikke så meget tid i styrelserne på de læger, der lavede et godt stykke arbejde. Det gør man nu, fordi man kan kræve så meget administration, som så kan kontrolleres. Og ja! Der vil altid være fejl i journalerne. Ingen tvivl om det. Men at man kan lave meget administration og kontrollere det, det ændrer intet for patienten.

 

Dokumentation kan koste liv: ‘Tænk hvis tømreren skulle skrive ned, hver gang han slog et søm i’

Se mere her i Avisen.dk

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar