Dit negative forhold til chefen – hvis skyld og ansvar er det?

Når vi er børn, lærer vi, at vi skal gøre hvad autoriteterne siger – lærerne i skolen, politiet, lægen. Det betyder, at vi ubevidst placerer autoriteterne som højere rangerende i hierarkiet end os selv. I forhold til autoriteterne har vi ikke noget at skulle have sagt over os selv.

Senere i arbejdslivet bliver chefen vores nye autoritet, og mekanismen fra barndommen kan giver os problemer, hvis vi ser os selv som mindreværdige og uden selvbestemmelse i forhold til chefen. Det er der nogle chefer, der udnytter, fordi det giver dem en magt over os. Chefer er også mennesker og har derfor også selv ubevidste mekanismer med fra det liv, de har levet.

Det kan omvendt også betyde, at vi projicerer alle vores problemer over på chefen. Hvis vi har haft en dominerende mor eller far, været udsat for overgreb, tror vi måske, at chefen er ligesådan, fordi vi helt ubevidst laver den projektion. Det forværrer ikke overraskende forholdet til chefen.

Vi skal lære at trække projektionerne hjem, og bearbejde dem selv. Desuden skal vi lære at takle chefens reelt negative sider. Det kan lade sig gøre ved hjælp af acceptprocessen, som jeg anvender i min praksis. Du er velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar