Vi er alt for ofte så vant til, at vi skal leve op til en masse ting for at blive set, hørt, troet og taget alvorligt. Især når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. Vi ender alt for ofte med at lave en facade.

En facade, hvor vi forsøger at se ud til, at vi har det godt, er gode, perfekte, kan en masse, laver en masse, lever op til alle forventningerne, osv. osv. Vi gemmer vores eget indre væk, hvordan det føles at være os selv, hvordan vi reelt har det, osv. og tingene begynder så at komme ud på en anden måde. De kan komme ud gennem sidebenene til dem der hjemme, hvor vi så bliver meget ubehagelige at være sammen med. Eller vi kan lade det gå indad, så vi bliver mere og mere selvdestruktive, presser os selv mere og mere til at være så gode udadtil, og til sidst siger kroppen fra på en eller anden måde. Vi kan få depression, stress, selvmordstanker, osv. eller det kan sætte sig som fysiske sygdomme, immunforsvaret bliver dårligt, vi får mange forkølelser, og der kommer andre sygdomme, osv. Det hele bliver værre og værre. Vi har en vane, som vi ikke kan se og heller ikke kan bryde, fordi vi har gemt den så langt væk inden i os, så vi efterhånden kun kender facaden.

Jeg ser det alt for tit i mit arbejde. Og for mig er det så at få hjulpet til med at finde tilbage til den dejlige og vidunderlige person, som vi alle er, som det menneske, vi nu en gang er, med de gode som dårlige sider, vi alle har. Når det lykkes så er det bare så dejligt at se, hvor godt det menneske får det. Og oftest forplanter det sig som ringen i vandet til først de nærmeste og senere længere ud. Det er så dejligt.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inde i dig, du er den eneste, der ved, hvad du indeholder bag den fine facade. Og det er alt sammen i orden at have inden i dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

 1. Vi har alle en facade. Nogle er så mere i deres facade end andre.
  Nogle gemmer meget negative ting bag facaden, så de fremstår som rene engle, mens de hjemme bag de 4 vægge er voldelige.
  Eller på arbejde hvor chefen eller en kollega er voldelig, når ingen andre ser det. Laver direkte hetz mod den udvalgte for mobning og overgreb.

  Men vi har alle en facade, det er et spørgsmål om, hvordan vi takler det, og hvordan vi så er overfor andre.
  Vi har alle negative sider,men vi har også alle gode sider.
  Om vi har det godt eller skidt afhænger af, hvordan vi takler livets negative side, både vores egne og andre.

  Her bruger jeg også acceptprocessen, så vi lærer redskaber til at takle det negative
  Det er så dejligt at se, når en får det godt.
  https://lisegaarden.dk/acceptprocessen/

Skriv et svar