Nu har jeg som læge lært, at man skal stille en diagnose, og så skal der arbejdes ud fra den. Altså sætte folk i en bås, og så er det den bås, man arbejder ud fra.

Når jeg så ser, hvordan det er med behandlingsmulighederne for de enkelte diagnoser, især i den psykiske del af diagnoserne, så har jeg alt for ofte så svært ved at se forskel i selve behandlingen.

Placeboeffekten er jo ens, lige meget hvilken diagnose der er tale om. Det jeg ser, som det vigtigste er ikke hvilken diagnose – bås, man kan sætte folk i, men at høre, tro og tage folk alvorligt. Dernæst lære nogle simple ting, som gør at folk selv kan finde ud af, hvordan de takler deres liv. Og det virker utroligt godt. Det er bare så dejligt. Hurra for placeboeffekten. 🙂

Så når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, en med borderline, osv. osv. så er det ikke særlig vigtigt, hvilken diagnose den udøvende har, men derimod er det vigtigt, hvordan den udsatte lærer at takle lige præcis den udøvende, som den udsatte har.

Altså lærer hvordan man bliver hos sig selv – ser sit lys i sig selv, ikke lader sig rive med af den udøvende, lærer at sige fra med kærlighed, lærer at takle egne gode som dårlige vaner, osv. osv. Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt, når det lykkes. Det kan lade sig gøre.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inde i dig, det starter.

Se mere her:

Hvor mange har en forkert diagnose?

Diagnose

Diagnose (sygeliggørelse) modsat sund og rask

Syg modsat rask

Hypokonder

Når det normale bliver gjort sygeligt

Diagnoser, når vi søger hjælp som udsatte

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

 1. Hvor er det dog stadig meget meget aktuelt, at der bliver stillet diagnoser, sat folk i bås, når den mest basale behandling placeboeffekten virker lige meget hvilken diagnose, der er tale om.
  Hvorfor så sygeliggøre folk endnu mere?
  Det er da bedre at starte med at behandle dem, med de helt basale ting og så se om det ikke er nok. Det kunne det jo sagtens være.
  Hvis det ikke hjælper, så kan man jo altid gå i gang med de andre metoder.

  Se mere her:
  2.000.000 DANSKERE KUNNE BLIVE RASKE
  https://lisegaarden.dk/2-000-000-danskere-kunne-blive-raske/

Skriv et svar