Når vi er udsat for en partner, der ikke er særlig sød ved os, går vi ofte til lægen for at få hjælp – eller burde måske gøre det. Jeg gjorde i sin tid. Så skal lægen give en diagnose eller i hvert tilfælde en arbejdsdiagnose.

Men når vi er udsat for overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så bliver overgrebene og volden alt for ofte ikke medtaget i vurderingen, lægen laver. Vi får derfor alt for ofte en betegnelse som depressive eller stressede. Sådan at det er den udsatte, der er den syge, mens den udøvende er der intet galt med. På den måde kommer lægen til at gå galt i byen i behandlingen. Overgrebene og volden bliver der så ikke set på.

PTSD (post traumatisk stress syndrom) bliver der nogle gange brugt, men det er sjældent, for det ses mere som en krigsdiagnose. Endnu værre går det, hvis lægen mener, at det er en psykose, når man fortæller sandheden om overgrebene, volden, osv. osv. Det er jo ikke psykose, når man fortæller sandheden.

Så jeg ville ønske, der kom en diagnose, der hed partnervold. Så var der jo en mulighed for at overgrebene, volden osv. blev taget med i behandlingen af den udsatte.

Og så ville det være virkelig godt, hvis de psykiske overgreb, vold, osv. også blev taget alvorligt. Det vil jo gøre det endnu bedre, når man går til lægen for at få hjælp.

Jeg fandt et gammelt nyhedsbrev, hvor jeg også skriver om diagnoser: Diagnoser, når vi søger hjælp som udsatte – Nyhedsbreve.

Se mere her:

Hvor mange har en forkert diagnose?

Diagnose

Diagnoser

Diagnose (sygeliggørelse) modsat sund og rask

Syg modsat rask

Hypokonder

Når det normale bliver gjort sygeligt

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Når du skal til lægen, så skal lægen stille en diagnose for at behandle noget ud fra.
    Men så bliver den udsatte, lige pludselig den syge, og den udøvende den raske. Den udsatte får diagnosen, mens den udøvende ingen diagnose får.

    Så der bliver for det første fejlbehandlet og dernæst forværres situationen for den udsatte. Det er altså ikke særlig godt.
    Det er bedre at se på hele situationen, se på sammenhængene, og også tage det i betragtning, at der er en udøvende.

    Det gør jeg, så hos mig kan du få redskaber til at takle den udøvende i stedet for at blive sygeliggjort.

Skriv et svar