Vi er så vant til at være i det negative, tænke på det negative, når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så bare det at turde føle det positive, glæde, føle at vi er gode nok, faktisk rigtigt gode, kan en masse, gør en masse og nyder det, osv. det er utroligt svært.

Det er en vane, vi har opbygget at være i det negative, som vi er trygge ved. Jo mere vi er i det negative, jo mere bliver vi vant til det, og jo mere trygge bliver ved det, også selv om det selvfølgelig ikke er rart.

Så at bryde den vane kan være utroligt svært, fordi det bliver nyt og dermed utrygt, at kommer over og turde være i det positive, glæden, osv. Først skaber det at komme over og være glad, osv. en f.eks. angst, men det kan også skabe andre følelser, der giver utryghed. Her bruger jeg så acceptprocessen, det virker godt, når man gør det. Så lidt efter lidt med øvelse, så begynder man at turde være glad, være i det positive, se de gode ting ved en selv, osv. osv.

Hvor jeg dog kender det.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du er god nok, du må gerne være glad, du må gerne værdsætte dig selv, osv.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Vil du gerne lære, hvordan du kommer til mere og mere at være i det gode – have det godt?
    Så sig endelig til, så skal jeg gerne vejlede dig, så du får det bedre og bedre, og tør mere og mere være i det gode og have det reelt godt.

Skriv et svar