Vold i parforhold er især svært at bedømme

Når der er vold i parforhold, så foregår det oftest inden for hjemmets fire væge og dermed oftest uden vidner ud over evt. børn.

F.eks. En mand bliver dømt for hustruvold, med en meget mild dom, betinget fængsel i 20 dage. Han skulle have givet hustruen to falde. Men han nægter, og hun kan eller vil ikke forklare nærmere omkring det hændelsesforløb.

Hvor er det dog svært at vide, hvad der reelt skete, når sandheden har så svært ved at komme frem. Det kan være, at hun ikke tør sige sandheden omkring omstændighederne, fordi hun selv har fået så mange gange skylden, fordi hun er udsat for vold, men det kan lige så godt være, hun dækker over ham, fordi hun elsker ham eller han har truet hende. Det kan også være at hun slog først, og han slog i selvforsvar. Det er ikke til at vide.

Når det handler om hustruvold og husbondvold – partnervold – altså vold i parforhold, så er der så meget tabu og så mange fortielser, så det for andre er svært at vide. Det er kun den enkelte selv, der ved det. Men også det kan nogle gange være svært at være helt sikker på, fordi vi alle har fortrængningsmekanismer, så vi glemmer det, der er sket. Lægger det ned i den psykiske byld, som jeg kalder det. Vi har også en tendens til at fordreje tingene, også selv om vi ikke vil det. Vi skal have tingene til at passe ind i vores eget billede af os selv og verdenen. Vi og de laver projektioner – overførselsmekanismer – ”Det man siger er man selv”.

Så der er mange faktorer, der spiller ind ved partnervold.

Så hvad er sandheden? Hvordan skal vi dømme det, der sker, når vi reelt ikke kan vide, hvad sandheden er.

Jeg anbefaler altid, at man ikke dømmer eller fordømmer andre. Ja! Retsvæsenet er nød til det, men de tager jo også alt for ofte fejl og dømmer eller frikender, når det er modsat. Så ja! Vold i parforhold er svært at bedømme.

Men hvis man lader være med at dømme eller fordomme, så bliver livet mere rart at leve, fordi vi begynder at se hele mennesket, både det gode og det dårlige. Når vi så acceptere det dårlige og lærer at takle det, så bliver vi mindre påvirkede af det. Det er bare så dejligt, når det sker.

Jeg bruger acceptprocessen til at nå dertil.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inden i dig, det starter med ikke at dømme eller fordømme. Så får du det bedre og ved at du er god nok også med dine gode som dårlige sider. Det har alle.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder.

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar