Vi takler hver især det negative på hver vores måde. Men vi har alle nogle fællestræk. Vi gemmer det væk, ned i den psykiske byld, som jeg plejer at kalde det. Vi reagerer med kamp, flugt eller stivne – også kaldet adrenalinreaktionen.

Vi giver andre skylden, vi bebrejder os selv, osv. osv. osv. Især når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så reagerer vi, men vi gør det på hver vores måde. Det gør den udøvende også. Når en rektion ikke virker, så forsøger vi med en anden, når den heller ikke virker, så forsøger vi med endnu en. Nogle gange bliver vi helt desperate, når det ikke virker. Nogle reaktioner er meget skadelige for os, men alligevel gør vi det. Andre er bedre, og nogle er helt gode for os.

Fordi vi er så vant til, at tingene er så håbløse, så ser vi ikke rigtigt de reaktioner, vi har, som er gode for os, dem har vi en tilbøjelighed til at lade være med at gøre. Fordi vi er trygge ved det negative, sådan så vi kan fastholde os selv i det negative. Desværre, sådan er det for os. Men hvis vi øver os og øver os og øver os, så kan vi lære at turde være i det positive, det der er godt for os, det der giver os glæde, og det der bygger os op. Det er så dejligt, når det lykkes.

Jeg bruger acceptprocessen. Det virker utroligt effektivt. Det er så dejligt at se, når et menneske tør være mere og mere i det positive i accept af, at det negative er der, så får man det bedre og bedre og bedre.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du er god nok, også når du oplever det negative.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder 

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar