Placebo og nocebo

Det er noget underligt noget

Når vi starter, er det oftest noget underligt noget, vi skal i gang med for at få det bedre.

Det vi er vant til, er det vi kender, og dermed det vi er trygge ved. Men gør vi, som vi plejer, så bliver tingene også, som de plejer at være, og vi får det ikke bedre. Vi skal gøre noget, vi ikke er vant til, noget nyt for at få det bedre, og det er jo noget underligt noget, ud fra det vi er vant til.

Men det ny man laver som er anderledes, det kan være opbyggende eller nedbrydende. Hvis man f.eks. laver mere had eller vrede og retter den mod andre, som man ikke tidligere gjorde, ja, så er det nedbrydende. Men hvis man lærer at lave noget, anderledes end det man plejer og det er opbyggende, så får man det så godt. Jeg ser det så tit, når dem jeg vejleder går i gang med at bruge acceptprocessen. Og ja! Det er underligt, fordi det er anderledes end det, man plejer, og så er det opbyggende.

Nogle gange støder jeg på mennesker, som mener, at det jeg laver, er noget underligt noget.

Jeg gør det stadigvæk, men det var meget oftere før i tiden. Da jeg startede i 1990, var visualisering – det jeg lavede ovre i den alternative behandling. I dag eller rettere siden 2007 er det anderledes, der er visualisering anbefalet af Sundhedsstyrelsen. Så reelt er det, jeg laver, det som alle andre læger også burde lave ved langvarig stress, f.eks. en skilsmisse, hvor tingene eskalerer og bliver værre og værre, myndighederne bliver inddraget og det tager lang tid og børnene bliver inddraget i konflikten mellem forældrene, osv. Eller chefen på arbejde er psykopat, eller vennen eller kollegaen, osv. osv. Det er mange situationer, hvor det jeg laver, kan bruges opbyggende, så man kan få det bedre – får det godt.

Jeg kalder det acceptprocessen, det jeg laver. Det er så dejligt at se, når en person går i gang med at gøre det, så får man det så godt. Det nyder jeg altid. Men hvis man ikke laver det, så virker det heller ikke.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar