Lærer af fortiden

Den tredje mulighed – Chikane

Chikane – den fortvivlelse det er at stå og ikke kunne komme ud af en fastlåst situation. Chikanen i partnervold (hustruvold og husbondvold, og dem der er udsat for en med psykopatiske karaktertræk med forfølgelsen efter parret er gået fra hinanden) fortsætter og systemet – myndighederne (politi, læger, sociale myndigheder osv.) har ingen reelle muligheder for at hjælpe – ofte forværrer de situationen endnu mere. Det skete i hvert tilfælde for mig.

Jeg bliver så frustreret over dette, fordi jeg ved nu (det vidste jeg ikke, da jeg var udsat for vold), at der er en tredje mulighed. Det at lære at takle chikanen / volden – den psykiske vold osv. Jeg har set det så tit i min klinik, så jeg vil jo gerne vise folk, at det kan lade sig gøre. Der er en tredje mulighed. Det er ikke et valg mellem pest eller kolera – flygte eller blive i volden, der er en tredje mulighed, den jeg bruger i min klinik. Acceptprocessen kalder jeg det, jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal kalde det. Det kan lade sig gøre. Jeg ved godt, det ikke er det, vi normalt hører og oplever, men jeg har set det så tit, så jeg ved, det kan lade sig gøre. Der er håb og muligheder. Det er ”bare” om at finde dem. Også når det ser mørkest ud.

Du kan se mere her om den tredje mulighed:

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billede under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar