Den lyserøde ballon og den sorte ballon

Vi har alle en tendens til at se tingen ud fra, hvordan vi ønsker det skal være. Hvis vi nu ikke havde sådan en negativ og dårlig mand eller kone, chef eller kollega, ven eller veninde, osv. så ville alt være så godt. Det er det, jeg plejer at symbolisere med den lyserøde ballon. Altså alt det vi drømmer os hen i, som det ville være.

Men vi kan lave det samme nummer med os selv, hvis vi ser på alt det negative vi har omkring og i os, altså have fokus på det negative og på den måde slet ikke se, alt det gode der også er omkring og i os. Det er det, jeg plejer at symbolisere med den sorte ballon. Altså alt det vi fokuserer på, som er det, vi ikke vil være i.

Både den lyserøde ballon og den sorte ballon – begge dele er et spil, vi indeni os selv laver med os selv. Ja! Andre har gode sider og andre har negative sider. Ja! Ingen tvivl om det. Og ja! Hvis nu bare de var anderledes, så ville det hele være anderledes. Men sådan er det ikke. De og vi er som vi er. Vi har både det gode og det dårligt. Vi kan acceptere det negative og lære at takle det, og så holde fokus på det positive, så bliver livet inden i os og udenfor os, så dejligt.

Ja! Det regner, og det er forfærdeligt, men vi kan også se det som at luften renses og jorden og dermed planterne får den vand, de har brug for, så vi får mad på bordet, og det er jo dejligt.

Vi kan også nyde solopgangen og se den, i stedet for at gå videre uden at lægge mærke til den.

Så når vi lærer at takle livet negative sider og tør se, at de positive også er der og nyde dem, så bliver livet så dejligt at leve.

Jeg bruger acceptprocessen til at komme dertil. Det er bare så dejligt, at se når det virker.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder.

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar