Den indre kritik-”plade” med forsvar og forklaringer

Vi har i Danmark en alt alt for stor tendens til at dømme og fordømme, kritisere hinanden negativt. Janteloven virker desværre alle mulige steder. Når det er mere groft, bliver det mobning, overgreb, vold, psykisk som fysisk, psykopatiske træk, osv. osv. det vi gør ved hinanden og bliver udsat for. Det er utroligt destruktivt, ikke bare for den der gør det, men også for den der bliver udsat for det.

Det der alt for ofte så sker, det er, at vi selv både den udøvende og den udsatte begynder på inden i os selv at kritisere os selv og andre i tankerne. Vi begynder også i tankerne at forsvare og forklare os selv. Og så begynder den indre “grammofonplade” af kritik, forsvar og forklaringer, osv. Tankemylderet er begyndt.

En destruktiv livsspiral uden lige

                 – en negativ “dans” med os selv og vores omgivelser.

Når den indre kritik kører, så skal vi den modsatte vej og lave en opbyggende livsspiral. Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det lykkes. At se et menneske gå fra at have det rigtigt dårligt, med stress, depression og angst, til at være en lysende “sol”, der ved, hvordan vedkommende fortsat sørger for at livet er godt, og fremadrettet bliver positivt.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet her

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar