David og Goliat

Den lille mand mod kæmpen – David og Goliat, hvor den lille mand vinder, fordi han er snu.

Når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så taber vi ofte både os selv, og de kampe vi prøver at kæmpe, for at overleve og for at vores børn skal have det godt. Hvor jeg dog kender det. Sådan var det også for mig. Vi bliver ikke hørt, troet eller taget alvorligt. Den udøvende lyver og bliver troet, så afgørelser i systemet – den hjælp vi burde få bliver alt for ofte bygget på løgnene.

Så det er virkelig som David mod Goliat. Altså den lille mand mod kæmpen.

Her er der faktisk mulighed for at vende situationen. Nogle gange går det let at vende den, andre gange er det svært, og nogle gange er det slet ikke muligt.

Det jeg anbefaler, er, at holde sig til sandheden og få hele sandheden frem, sige tingene enkelt, klart og tydeligt, fast og bestemt. Men for overhovedet at kunne det, så er vi nødt til at finde roen inden i os selv. Her bruger jeg acceptprocessen. Og så skal vi vide, at det er i orden, at det er svært. For det er svært.

For David var det at finde en passende lille sten, som han kunne kast i hovedet på Goliat, så han faldt. Han var god til at ramme, så den lille sten var lige det, der skulle til. Den lille mand mod kæmpen vandt.

Når den udøvende lyver og laver fejl

Her med den sidste sag jeg selv har haft, hvor Kim Thrane fra Marketing Manager omkring hjemmesiden løj så meget, så det virkelig skadede. Der var fejl, og hans medarbejdere havde lavet fejl, men han påstod, at der ingen fejl var, og at det vidste jeg godt. Men jeg vidste jo, at der var fejl. Han vidste også, at jeg ikke bare kan betale, hvad han synes, han har lyst til, at jeg skal betale. Der er også en lovgivning, men den er jo sådan indrettet, at jeg skal bevise fejlene.

Så her var det om at finde den ”lille sten”, der kunne vælte ham. En udøver vil ikke indrømme sine fejl, det ville Kim heller ikke, og det var mig, der skulle bevise det, siger lovgivningen. I byretten havde jeg ikke advokat på, så der blev jeg ikke taget alvorligt, bare fordi det ikke var en advokat, der sagde tingene. Også selv om fejlene kom frem i retssagen, og jeg bevidste det, så hjalp det ikke, dommeren syntes ikke, han skulle sætte sig ind i beviserne. Så jeg tabte. Jeg skulle betale et kæmpe beløb. Så jeg ankede til Landsretten. Så nu vidste jeg, at i denne sag var der problemer med, at jeg ikke havde advokat, så jeg fik en advokat på. Det viste sig så efterhånden, at hende kunne jeg ikke stole på. Vi aftalte at sagen skulle udsættes, da jeg klagede over dommeren, og at sagen dermed lå hos Den Særlige Klageret. Men da det så var klaret, så vendte jeg tilbage til min advokat. Men hun havde fortsat sagen, selv om vi havde aftalt, at den skulle udsættes. Hun havde også skrevet en masse ting og undladt en masse ting, som jeg ønskede. Altså alt sammen bag min ryg og uden mit vidende. Det kostede jo alt sammen en masse for Kim. Så nu var den her sag ved at være virkelig dyr for Kim.

Jeg havde i mellemtiden fundet en advokat, der virkelig havde forstand på IT, som støttede mig i, at der var beviser.

Det var den ”lille sten”, der afgjorde sagen

Men det der afgjorde sagen var økonomien, det var den ”lille sten”, der fik forliget igennem. Det at der var fejl, ville Kim ikke indrømme også selv om det var bevisligt. Hvor har jeg tit oplevet det og hørt det hos andre, der har en udøvende, der lyver.

Så kan du finde den ”lille sten”, der gør, at du kan få sandheden frem og få systemet til at hjælpe dig reelt, så er der en mulighed. Nogle udøvere vil så indrømme det og nogle vil forstå, at de skal ændre sig selv, hvis de vil have det godt. Andre vil fortsætte deres løgne og fastholde løgnene, men så må man passe på sig selv. Der er forskel på udøvere.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Husk at David vandt over Goliat, men det var ikke med bulder og brag, det var med en meget lille sten.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar