Bruge det, der virker

I dag vil jeg skrive lidt om det, at bruge det, der virker.

Når vi begynder at lære nogle psykiske redskaber at kende, så er det i starten spændende, og vi forsøger os frem og får nogle sejre. Men som tiden går, så falder vi tilbage i de gamle livsmønstre og glemmer det, vi havde lært. Eller vi bliver så forskrækkede over den positive virkning, så vi ikke rigtigt tør bruge det nye og ellers gode redskab, der virker.

F.eks. når man lærer at bruge redskabet, at sige til sig selv ”Jeg kan”, hvis man er vant til at gå og sige, ”Jeg kan ikke”. Vi glemmer at sige ”Jeg kan”, som tiden går. Men vi kan også blive skræmte over så effektiv en virkning, det har, at ændre ens egne tanker og følelser, så det kommer til at stoppe os. Men når vi en gang har prøvet og har set, det virker, så er der muligheden for igen at forsøge og igen gøre det, se hvordan det virker.

Det kan også være andre redskaber, f.eks. andre måder at sige ting på: Kort, fast, bestemt ”Nej!” uden lange forklaringer. En måde at spørge på, hvor det reelt er op til den anden at svare – spørge kort og klart.

Gør op med sig selv

Gør op med sig selv, hvad der er rigtigt for en selv og så gøre det. Sige klart ”Ja!” og ”Nej!”, samt ”Ved ikke”. Det er enkle redskaber og enkle mekanismer. Men hvor er det dog svært at huske og gøre brug af det, der virker for en selv.

Hvor jeg dog kender det, både fra mig selv og fra min klinik.

Du er din bedste rådgiver.
Du er den eneste, der ved, hvad der er rigtigt for dig.
Du er den eneste, der kan se, hvad der virker for dig.

Jeg og andre kan vise dig, hvilke muligheder der er, men du er den eneste, der ved hvilke af mulighederne, der virker for dig – hvad der er rigtigt for dig.

Det er ofte skræmmende, at vi står der helt alene med os selv. Men hvis vi tænker over det, så er der jo kun os selv inden i os. Alle andre er udenfor os. Men vi kan have en tæt relation til andre og have det godt med andre, men de er ikke inden i os selv.

Kan I nu alle have en rigtigt god dag og weekend.

Og husk I er alle dejlige og vidunderlige mennesker, elskede bare fordi I er til – er født. Intet andet.
I kan godt.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 Kommentar

  1. Gid der var nogle flere der ville bruge det, der virker, så ville så mange flere have det godt. For det virker jo. 😊🌞💓

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar