Projektioner

Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er en af de ting, der kan ske, at den udøvende bliver besat af os, men vi kan også selv blive besat af den udøvende. Ingen af dele er særlige rare, men samtidig så kan den, der er besat ikke lade være med at være det. Det er svært for den besættelsen går ud over, men det er også svært for den, der har besættelsen.

At være besat af et andet mennesker, kan man se på på mange måder. Den måde jeg ser det på, er, at man fylder sig selv og sine tanker op med det menneske, man er besat af, i stedet for at leve i sig selv, være sig selv og respektere sig selv og andres valg.

Mange har lært mekanismen fra barnsben af, hvor de ikke havde nogen selvbestemmelse, ikke følte sig elskede, ikke var noget værd, osv. hvordan det nu har været for den enkelte. Det har gjort, at der kom en vane, hvor man tænker mere på en anden end at finde ud af, hvad man egentligt selv vil, hvad der er rigtigt for en selv, osv. Vanen bliver ofte forstærket gennem livet, så den bliver mere og mere destruktiv ikke bare for den, der er besat, men også for den besættelsen går ud over.

Også her, som i de andre ting jeg laver, skal vi den modsatte vej. Det kan være svært at bryde et så grundigt indlært mønster. Men øvelse gør mester.

Jeg bruger acceptprocessen til at lære det. Det er så dejligt at se, når et menneske slipper besættelsen og begynder at være positive egoister, der virkelig bygger sig selv op, tænker på sig selv på en gode måde, og begynder dermed at kunne være noget reelt godt for andre. Det er bare så dejligt.

Det kan lade sig gøre, for når andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar