Der er så mange der siger, vi bare skal glemme det, når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. glemme alt det negative, alle de uretfærdige ting, vi er udsat for, bare glem det, og lev så videre i alt det positive.

Men oftest får vi det bare værre og værre og værre af det.

Det føles så forkert, så det ender med, at vi ikke kan finde ud af at være glade og positive og have en masse overskud, for det er jo sådan, vi skal være. Vi skal jo bare glemme alt det dårlige, alt det negative, osv. osv.

Det er desværre en meget almindelig holdning, at vi bare skal glemme alt det negative. Men det vi gemmer væk, gemmer vi ned i det, jeg kalder den ”psykiske byld”. Den ”byld” blive så større og større, jo mere vi gemmer væk – ”glemmer”. Jo større den ”psykiske byld” bliver, jo værre får vi det. Når den bliver så stor, så den begynder at ”trykke”, så begynder vi også at få fysiske sygdomme. Det kan være alt muligt, vi får som fysiske sygdomme, af det vi har gemt væk i den ”psykiske byld”.

Det kan vi selvfølgelig fortsætte med, det er hver vores valg. Men vi kan også gå den modsatte vej, og begynde at prikke hul på den ”psykiske byld”, så alt skidtet kommer ud. Det giver selvfølgelig en masser ”griseri” i starten, som skal ”tørres op” – bearbejdes. Men jo mere vi prikker hul, og jo mere vi ”tørre op”, jo bedre får vi det. Det er så dejligt at se, hvordan de fysiske symptomer forsvinder, og hvordan den enkelte får det bedre og bedre.

Jeg bruger acceptprocessen. Det virker godt.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er at turde lade være med at gøre, som andre siger, og holde op med at glemme, men komme i gang med at ”prikke hul”.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar