Når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er bagtalelse en af de ting, der alt for ofte følger med. Generelt er vi et land, hvor der er meget bagtalelse.

Desværre er der alt for mange, der tror på bagtalelse. De føler sig som noget, når de kan se ned på andre og være sammen med andre om det – medløbere.

Men hvis vi lige kigger lidt nærmere på det, så er dem, der bagtaler, de er menneskeligt små mennesker. De kan godt være direktører, politikere, chefer, osv. mens de menneskeligt er små mennesker. Det er ikke, hvad man tjener i penge, hvordan man bor eller hvilken bil man har, der afgør, hvor store vi er som menneske.

Når man tror oftest helt ubevidst, at man er et lille menneske, så er man alt for ofte nødt til at hævde sig på bekostning af andre – lave bagtalelse. Så det er ikke så underligt, at der i Danmark er så meget bagtalelse, fordi vi har Janteloven, hvor vi jo desværre ender med at tro, at vi er små mennesker.

Det forværres så når vi også er udsat for mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. Det bliver bagtalelse alt for ofte meget meget udbredt. Vi kommer virkelig til at være helt forkerte mennesker, som den udøvende gør os til i andres og egne øjne. Desværre.

Så for at vende den situation, så er det først ind i dig selv og se, at du faktisk er et stort menneske, at du er værdifuld, så du ikke lader dig påvirke af bagtalelsen. Dernæst indse, at den der bagtaler er et lille menneske. Når du kan det, så kan du også sige: ”Tror du på bagtalelse” og sige det på en sådan måde, at de forstår, at du ikke er med på bagtalelse. Så spredes det som ringe i vandet, og du begynder at blive mindre udsat for bagtalelse. Det er så dejligt, når det sker.

Og vi er den sidste, der finder ud af den bagtalelse vi er udsat for. Men oftest på et eller andet tidspunkt, så finder vi ud af det. En eller anden kommer til at sige det til os. Hvor jeg dog kender det.

Når jeg selv er blevet bagtalt, har jeg oftest længe haft en mistanke, fordi folk vender mig ryggen, eller der kommer en helt ændret stemning omkring mig. Når jeg nærmer mig en gruppe, og de så lige pludseligt holder op med at snakke, når jeg kommer inden for hørevidde. Jo jo, jeg kender det.

Her er det vigtigste ofte, at lade være med at lade sig påvirke af det. Jeg ved godt, det er utroligt svært. Men det kan lade sig gøre at lære.

Det næste er, når man hører det, så at tage ”tyren ved hornene” og sige noget. Jeg anbefaler, at man spørger, om de tror på bagtalelse. Den virker nogle gange, så bliver folk nogle gange flove. Man kan også sige, du kender mig da og ved, at jeg ikke er sådan. Den virker også nogle gange, så bliver folk også flove.

Vi har generelt meget sladder og bagtalelse i vores samfund. Det er desværre en meget udbredt norm, at det vi samles om, er negativiteter om dem, der ikke er tilstede. Så det er ikke kun, når vi er udsat for overgreb, vold, osv. vi er udsat for bagtalelse. Desværre. Det er meget udbredt.

Men er det steder, hvor man ikke skal noget, ikke har noget i klemme, så kan man forlade stedet. Men oftest har man noget i klemme. Man vil gerne være der, og måske er det ens venner, nære, kolleger, osv. som man skal være sammen med, så kan man jo ikke bare forlade stedet.

Men det kan lade sig gøre at lære at takle bagtalelse. Det er jo ikke sandt, når det er bagtalelse, og vi skal have sandheden frem. En fjer er blevet til fem eller tusind høns undervejs, og det er jo ikke sandheden.

Så når jeg kan takle bagtalelse, og andre kan, så kan du også. Det starter med, at du tro på, at du er god nok, og at bagtalelsen ikke er sand.

 

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du er meget værdifuld som menneske.

 

Se mere i Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

Skriv et svar