skabe glæden i sig selv

At skabe glæden i sig selv

Du kan have den tro, og du kan sige til dig selv: “Jeg skaber glæden i mig selv”. Og så kan du gå i gang med at gøre det.

Det er så enkelt og let at sige, men hvor er det dog svært at gøre det. Især når vores kultur, norm, Janteloven, osv. siger, at vi er så forkerte, og at vi ikke må bestemme selv, at vi ikke må værdsætte os selv.

Får når vi går i gang med at skabe glæden i sig selv, så ender vi med at møde en masse modstand. Andre der siger, at det må vi ikke, det er forkert, ydmyger os, nedværdiger os, osv. Det gør, at det bliver endnu sværere, at skabe glæden i sig selv.

Men samtidig så er det jo også sådan, at andre siger, at det er forkert, hvis du ikke er glad. De andre brokker sig over os, lige meget hvad vi gør, sådan er vores kultur, norm, Janteloven, osv. osv.

At gøre andre glade

Så hvor er det dog svært at gøre andre glade og tilfredse med os. Men hvis vi går i gang med helt reelt, dybt inden i os selv, at skabe glæden i sig selv, så vil det ubevidste signal vi sender ud til andre, være glæde, og det vil nogle synes, er dejligt og nyde det. Og så kan vi i fællesskab med dem have det godt og være glade.

De andre der vil brokke sig og være negative og brokke sig over, at vi er negative osv. det er jo deres eget valg, om de vil skabe glæde i sig selv. Du kan vise dem, at det kan lade sig gøre, ved at du skaber glæden i dig. Så kan det spredes som ringe i vandet, så du og dine omgivelser får trivsel og glæde.

 

For at kunne skabe glæden i sig selv, så kan det være godt, at bruge acceptprocessen og bryde dansen.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar