Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er en af de ting, der kan være utroligt svært, det er, at sige fra. Især at sige fra med kærlighed, som jeg plejer at kalde det. For det første så er det svært, fordi vi efterhånden har lært, at vi skal gøre, hvad den udøvende siger, og dermed er vi blevet dårligere og dårligere til at sige fra, dårligere og dårligere til at vide hvad vi selv vil, bestemme selv, osv.

Så her skal vi først lære inden i os selv, hvordan det er, vi finder ud af, hvad der er rigtigt for os, dernæst skal vi lære, hvordan vi siger fra, og derefter sige fra med kærlighed. Når det begynder at virke for os andre steder, så skal vi i gang med at sige fra overfor den udøvende. Det kan være utroligt svært, fordi den udøvende ikke vil have, at vi siger fra. En af de ting, som nogle har lært at gøre, er at de også siger: ”Sådan er det.” Stå fast på at sådan er det. Men det kan man først gøre, når man virkelig mener det, det ubevidste signal skal med.

Jeg bruger acceptprocessen, det er utroligt så effektiv den er. Man bliver meget overraskede over, hvor effektiv.

Jeg fik for nyligt at vide, at de små-ører, der blev brugt på mig – altså at jeg vejlede i acceptprocessen, var intet i forhold til det, der var sket af bedring. Det er nu dejligt at få sådanne tilkendegivelser.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også lære at sige fra med kærlighed, så du og evt. den udøvende får det godt. Husk undervejs, at du er god nok.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar