Du kan selv

F.eks. at modtage ros, det er vi ikke særligt gode til. Vi vil gerne have ros, men når vi så får det, så hører vi det ikke, og vil helst ikke have det. Og hvis vi skal rose os selv, altså modtage ros fra os selv, ja, så går det oftest helt galt. Men også hvis det er andre ting, så det at modtage kan være utroligt svært.

Når vi så også har været eller er udsat for Janteloven, modning, overgreb, vold, en psykopat, osv. så er det endnu sværere. Det der gør det endnu sværere er, at når vi er udsatte, så er vi så vant til at alt er så negativt, og at vi er så forkerte, syge, dumme, osv. osv. så det er se noget positivt ved os selv er noget, vi slet slet ikke har som vane. Vores vaner er derimod meget negative, så vi er gode til at bebrejde os selv, finde det negative om os selv, osv.

Så også her, som jeg så tit siger, skal vi den modsatte vej. Altså i gang med at se det positive i accept af det negative, så bliver livet positivt. Det er bare så dejligt.

Jeg bruger acceptprocessen til at gå den modsatte vej af den, vi plejer. Det glæder mig altid, når jeg ser en person bliver glad, for det sker igen og igen og igen, når man begynder at gå den modsatte vej, gå i gang med acceptprocessen.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også lære at modtage og f.eks. lære at nyde at rose dig selv og modtage roserne, for dig selv til dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar