Nogle har behov for et eller andet at hade

Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så kommer ting alt for ofte mere og mere til at føles som om vi skal løse en store opgave. Som jeg ser det, så er grunden, at den udøvende hele tiden kræver, at tingene skal gøres sådan eller sådan, at det er forkert, det vi gør, og at der også skal gøre sådan, osv. osv. altså at tingene bliver gjort større og større og større.

Vi bliver forvirrede, tingene bliver uoverskuelige, ofte ender vi med at få lavet mindre og mindre og mindre, det hele bliver uoverskueligt, så selv små ting, der skal laves, bliver helt uoverskueligt store opgaver og bliver dermed ikke lavet. Hvor jeg dog kender det. Ikke bare fra mig selv, men også fra dem jeg vejleder.

Det der for mig sker, er, at jeg i tankerne vender tingene til noget negativt, der ikke kan lade sig gøre. Men hvis jeg så går i gang med acceptprocessen, så ender jeg ofte med at se, at den største forhindring er mine egne tanker, eller andres påvirkning af mig til at tænke, at det er uoverskueligt. Det kan være andre, jeg har kontakt til, eller det kan være andre fra tidligere, som har sagt noget, hvor det så stadig bliver uoverskueligt at lave dette eller hint, fordi det altid er forkert, det jeg laver. Og her går jeg så i gang med acceptprocessen. Når det så virker, så kan jeg ofte får tingene gjort, og så når det er gjort, så kan jeg se, hvor lidt og hvor lille opgaven faktisk var, men at det var inde i mit hoved, den var blevet til en meget stor opgave.

Selvfølgelig er der reelt store opgaver, men den psykiske påvirkning af os selv gør mange små opgaver til store opgaver, der virker helt uoverskuelige. Og som vi så slet slet ikke får gjort.

En anden ting jeg gør, det er, at jeg tager de lette ting først, eller de dele af en større ting, der er lette først. Når jeg har gjort noget, og roser mig selv for det, jeg har gjort, så bliver det lettere at få gjort det, der er sværere. Det hvor tankerne har lavet en lille opgave til en stor opgave.

De reelt store opgaver kan vi jo ofte vælge, at se som flere små, der så kan ordnes efterhånden. Nogle må man lade ligge til andre tider.

Så når jeg kan, og andre kan, så kan du også få en helt uoverskuelig opgave til at være en lille opgave, der er til at overskue. Så kan du få den gjort. Det er kun dig, der ved, hvad der er rigtigt for dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar