Psykopaten startede

Når vi søger hjælp til at takle livets negative sider, så er projektioner (overførselsmekanismer) et af de problemer, der kan forhindre os i at få hjælpen. Især når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er de projektioner, vi laver fra den udøvende til behandleren med til at besværliggøre eller umuliggøre, at vi kan modtage hjælpen. Hvor jeg dog kender det.

Sådan havde jeg det også, da jeg var udsat for vold, og da jeg søgte hjælp for det. Ud over at dem, der skulle hjælpe mig, ikke troede mig og ikke forstod, hvad der reelt skete for mig, så lavede jeg også projektioner af volden på behandlerne, så jeg troede, at de også var voldelige, og dermed kunne jeg jo ikke se, at de faktisk forstod mig, at de faktisk hjalp mig, at de faktisk var der for mig.

Det er desværre en af de største problemer, når man som udsat forsøger at få hjælp til at takle det negative i livet. Man vender som udsat hele sin vrede mod behandleren. Den vrede, der faktisk skulle have være rettet mod udøveren, men det tør man ikke ubevidst, så derfor retter man vreden andre steder hen – overfører den til andre f.eks. behandleren. Så for overhovedet at kunne modtage hjælp, så skal man først selv ind og i gang og se, at det faktisk ikke er behandleren, der er den, man skal være vred på, men derimod den udøvende.

Men alt for ofte har vi hjemmefra lært, at vi ikke må være vrede over urimeligheder. Det gjorde jeg i hvert tilfælde. Jeg skulle være sød og ellers skulle jeg gå ind på værelset, til jeg kunne opføre mig ordentligt. Ja ja! Det er længe siden, og hvor har det dog være svært at lære at lade være. Men jeg har lært det, og hvor er det dog dejligt, så nu kan jeg lære det videre til dem, der gerne vil lære det.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også se behandleren, som en der faktisk hjælper dig – trække din projektion hjem, og aflevere den der, hvor den reelt hører hjemme.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar