Når vi er udsat for overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er en af de ting, der alt for ofte sker med os, at den udøvende får magten over os. Den udøvende fortæller os, alt hvad vi skal gøre, hvordan og hvornår, og at det er forkert, vi er dumme, syge i hovedet, ubrugelige, osv. osv. den udøvende vil have magten over os, kontrollere os, undertrykke, osv. osv.

De mennesker der gerne vil have magt og især magt over andre, er alt for ofte indeni sådan, at de tror, at de er meget små mennesker, så de er nødt til at hævde sig selv på andres bekostning. Og en kæreste, en medarbejde, et barn, osv. er jo tæt på, så de er lette at forsøge at have magten over.

Så for at bryde den magt, der er over os, så skal vi først indse, at det er et meget lille menneske, der forsøger at få magten over os. Det gør det lettere, at lade være med at tro, at vi er mindre værd end dem, når de vil have magten.

Det næste er, at lære, at takle deres forsøg på at tage magten. Jeg bruger acceptprocessen, den virker utroligt godt.

At lære at vi er meget værdifulde, elskede, dejlige, vidunderlige, osv. sådan at vi lige meget hvad der sker uden om os, ved, at vi er store mennesker inden i. Så behøver vi ikke kæmpe med den udøvende om magten. Det er så dejligt at nå dertil. For vi er alle store og værdifulde mennesker, hvis vi tør se det. Når vi tør se det, så behøver ingen at forsøge at få magten over andre, for vi ved det med os selv, at vi er store og værdifulde, ikke i kraft af at have magt over andre, men bare fordi vi er til – er født. Lever.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også tro på, at du er værdifuld og et stort menneske. Det er inden i dig det foregår, så bryder du magten over dig fra andre.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Det er så let, at få magten over et andet menneske. Det er straks noget sværere at bryde den magt. Men du kan selv gøre det. Du skal “bare” (jeg ved godt, det ikke er let) ind i dig selv og finde dig selv og tro på, at du er god nok, værdifuld, dejlige og vidunderlig, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

Skriv et svar