Vi kan ikke ændre fortiden, den er gået. Men vi kan ændre holdning til den, så den ikke mere er til skade for os. Og så kan vi lære af den, så vi fremover får det bedre. Det er så dejligt, når det sker.

Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, psykisk vold, n psykopat, osv. osv. så er en af den ting, vi alle har nemlig negative oplevelser i fortiden. Vi kan se det forfærdelig i det, og dermed få det dårligt. Eller vi kan se det gode, vi har lært af det, og dermed få det godt. Altså starte med at acceptere at fortiden har været, som den faktisk har været. Når vi virkelig gør det, så bliver fortiden en neutral størrelse, som ikke mere skader os. Og så tage ved lære af det, og få en bedre fremtid. Det kan lade sig gøre. For når jeg kan og andre kan, så kan du også.

Det eneste vi kan leve, det er lige nu. Fortiden er gået og fremtiden er der endnu ikke. Men vi kan ændre tingene lige nu, så vil det påvirke fremtiden og gøre den bedre. Men det kan også påvirke fortiden, fordi vi ændre holdning til den, så den bliver neutral, og dermed ikke mere skader os.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

 

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar