På flugt fra hjælpen

Når vi er eller har været udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så når vi begynder at lære, hvordan vi skal få det godt, så er der nogle, der tror, at det at acceptere, er det samme som at sige fra, og derfor vil de ikke acceptere. Men det er ikke det samme. At acceptere, der ser man i øjnene, at tingene er, som de nu en gang er, laver en erkendelse af, at livet har både gode som dårlige sider, at vi selv og andre har gode som dårlige sider.

Når vi siger nej, så siger vi fra over for det, der går over vores grænser, det der ikke er rigtigt for os, altså når andre vil have os til noget, der er forkert for os.

Det er vigtigt at skelne mellem accept og nej. Der er mange ting, vi må acceptere, at de er sådan. Der er meget af det, vi ikke kan lave om på, men der er også noget af det, vi kan lave om på. Det kan vi så vælge, om vi vil, eller om vi ikke vil. Det er vores valg hver især.

Derimod er nej en aktiv handling, hvor vi skal sige fra overfor det, der ikke er rigtigt for os hver især. Og hvis vi så kommer så langt, så vi kan lære at sige fra med kærlighed, så er det bare så dejligt.

Det kan lade sig gøre, både at lære at acceptere og lære at sige nej.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar