Åbne den “psykiske byld” – gryden – skuffen til smertelige minder Åbne den “psykiske byld” - gryden - skuffen til smertelige minder

Vi har alle dårlige oplevelser – smertelige minder. Der er ingen, der ikke har det. Nogle har flere, andre har færre, og nogle er gode til at takle dem, andre er ikke så gode til at takle dem. De fleste af os lægger de smertelige minder ned i en “psykisk byld”, lægger låg på og gemmer det godt og grundigt væk. Det passer ikke ind i den fine facade, vi skal have, for at leve i vores samfund i dag. 

Åbne den “psykiske byld” - gryden - skuffen til smertelige minder

Livets sorte side

Åbne den “psykiske byld” - gryden - skuffen til smertelige minder

Det er den psykiske byld, der skal kigges på. Så mit mål for dig, er, at du får kigget på dine problemer, lærer at takle dem, så du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Den psykiske byld

Se her hvad jeg mener med den “psykiske byld”:

  1. At se indad.
  2. Vulkanen
  3. Selverkendelser fornægtelser og fortrængninger

Men når vi åbner den “psykiske byld” til de smertelige minder, så går vi i gang med en proces, der kan hjælpe os til at se tingene i et andet lys. De smertelige mindre bliver tacklet på en måde, der ender med at gavne os. Det er så rart, når det sker.

 

Vi får erfaring

Den erfaring vi får, kan vi bruge positivt fremadrettet.

Det er jo ikke sådan, at minderne ændres – de kan ikke laves om, men vi ændrer holdning til dem. Når vi ændrer holdning til dem, så bliver de ikke så forkerte, farlige og ødelæggende, men kan faktisk gå hen og blive gode for os.

Min vold og den erfaring, det gav mig

F.eks. den vold jeg har været ude for, den er jeg i dag taknemmelig for, fordi jeg har lært så meget af den, så jeg i dag har en erfaring, der giver mig mulighed for reelt at hjælpe en masse mennesker. Det er bare så dejligt.

Jeg kunne i stedet have valgt at fortrænge volden, lægge den ned i den psykiske byld og lægge et kæmpe betonlåg over. Men så ville jeg ikke have lært noget af volden. Jeg ville ikke have draget nogen erfaring af den.

Når man lægger sine negative minder ned i den psykiske byld og lægger låg på, så kommer det ud ud gennem sidebenene eller som “vulkaner” – et voldsomt temperament.

 

Følger af fortrængte smertelige minder

Det der skete for mig, var, at jeg blev selv voldelig – hvor er det dog længe siden. For mig i dag helt forståeligt. Det var jo det, jeg lærte gennem mit liv med volden, at jeg skulle være voldelig, når jeg havde frustrationer. Som en sagde til mig i håb om at hjælpe mig, at jeg skulle sparke til et bord. Ja ja! Det hjælper jo ikke, og det er jo mere skadeligt både for mig og også for bordet, som jeg så skal reparere bagefter. Så det gjorde jeg ikke. Jeg gik den modsatte vej, kiggede på min traumer – volden, og tog fat i volden, blev ved og ved og ved med at tage fat i den.

At få det godt bagefter

Altså det var i gang med at lære at takle den vold, jeg havde været ude for, så jeg ikke mere havde de frustrationer, eller rettere ikke havde minderne i den psykiske byld, som dårlige, men som noget jeg havde lært af, og dermed var positive og gav mig erfaringer.

Det jeg primært gjorde var at skrive om volden. Og så var det at blive ved og ved med at skrive om den, til jeg havde fred med den.

Nogle mennesker, der har været ude for traumer, har huller i deres livshistorie. De kan simpelthen ikke huske dele af deres historie. Det sker, når man lægger traumerne ned i den psykiske byld, så følger alt det gode nemlig også med derned. Man blokerer simpelthen den periode.

F.eks. hvis man er ude for en trafikulykke, så nogle gange, så glemmer man simpelthen ulykken, og en del af det, der skete inde og en del af det, der skete efter. Det afhænger af hvor stort traumet er for en. Jo større det er, jo mere tilbøjelig er man til at glemme – altså fortrænge og fornægte det overfor sig selv – lægge det ned i den psykiske byld og lægge et tykt låg på.

 

Artikel

Se mere her under artiklen: “At åbne skuffen – til smertelige minder” på side 4.

Denne her artikel skriver om børnehjemsbørn, men det kan lige så godt være alle mulige andre traumer, der giver skyld, skam og svigt.

Og som artiklen slutter: “…er der ofte tale om en accept af, at der var nu mit liv.”

Så også her virker acceptprocessen. Det er bare så dejligt.

 

Se mere her:

Rydde op i sit eget liv

Bekæmpe fysisk og psykisk vold

Voldelige forhold – især den psykiske vold

Psykisk vold er den mest udbredte form for partnervold

Det er ikke noget – du fejler ikke noget – glem det

Den psykiske faktor – du lærer at takle den psykiske side

Gennem smerten

Bare glem det

Det negative i livet

Selverkendelser fornægtelser og fortrængninger

Gennem tiden samle negativt sammen

Virkeligheden

Fremmedgjort overfor det der er tabu

Undvigemanøvre

Præstige

 

Tilbage til Blog

Du kan – Når jeg kan, så kan du også.

Behandling på Lisegården #behandling Åbne den “psykiske byld” - gryden - skuffen til smertelige minder

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.

Få det godt – Find dig selv

Lær at finde fred og ro i dig selv. Hjælp dig selv til at få overblik og handlekraft. Bliv mere positiv og glad. Få det godt og find dig selv! Med metoder indenfor visualisering og samtaleterapi giver jeg dig redskaber til at takle de udfordringer, du måtte møde på din vej – hel dig selv – også på egen hånd.

Se mere om behandling og om mine behandlingsmetoder:

Samtaleterapi  og  Visualisering  ved brug af  Acceptprocessen

Behandling på Lisegården #behandling Åbne den “psykiske byld” - gryden - skuffen til smertelige minder

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Skriv et svar