Jeg har fået lov til at sætte denne artikel – Mænd udsat for vold i parforhold – ud på min hjemmeside. Det er tre skoleelever, der har lavet den. De ønsker at være anonyme, men jeg er bekendt med deres navne.

Det der er værd at bemærke ved denne artikel, er, det utroligt høje tal for mænd, der angiver, der partner for vold – nemlig 20 %. Det er dobellt så højt, som jeg troede. Så nu er de reelle tal for vold mod mænd af partnervold ved at komme frem. Det glæder mig. Så vi kan få øjnene op for, at denne gruppe også er der. Og at det er meget meget mere udbredt, end man normalt går og tror.
Indholdet af artiklen står helt for deres regning. Der er mange steder, jeg har en anden opfattelse af tingene.

Mænd udsat for vold i parforhold

8000 mænd bliver årligt udsat for vold i hjemmet. Og 2/3 af dem er fra en mandlig partner. Man har tit tænkt på partnervold, som en situation hvor manden slår kvinden. Men sådan forekommer det ikke altid.

Vold mod mænd i hjemmet er et stigende problem. 20 % af mændene i alderen 40-59, angav deres partner for vold. Siden tidernes morgen er mænd blevet set som det voldelige køn, da det altid har været dem der båret sværdet, styret riget og haft magten.  Men i dag lever vi i det 21. århundrede, hvor en kvinde godt kan have en chefstilling. Det har været psykisk hårdt at acceptere denne udvikling. Og derfor er det en stor ydmygelse, at fortælle at ens partner/ekspartner har en voldelig adfærd.

Kærestepar og enlige har større risiko for at blive udsat for vold, end gifte mænd.

Nogle statistikker viser at færre kvinder, anmelder en voldelig partner/ekspartner til myndighederne end mænd. Dette kan skyldes, at kvinder har større frygt for deres partner eller ekspartner.

Kvinder bliver 40 gange oftere udsat for vold af en partner af modsat køn, end mænd. Kvinder er også oftere udsat for psykiske lidelser, som fx angst og depressioner end mænd er, efter de har været i et voldeligt forhold. Dog rapporterer voldsramte mænd oftere end andre mænd, blandt andet: langvarige ægteskabsproblemer, barndomsproblemer og relativt stort alkoholforbrug.

Krisecentrene i Danmark er dog ved at få øjnene op for problemet, og derfor er der nu også hjælp til mænd.

Tre skolelever, der ønsker at være anonyme.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar