Svanen

Kunst læger 

Svanen 2-9-1993

I går var en turbulent dag. I dag har jeg tendens til migræne, så nu tegner jeg.

Jeg startede med den sandfarvede, nedefra og op til højre hjørne, den deler sig, og jeg fylder ud med orange, rødt og lyserødt, en grøn kommer der også. Ja hvorfor ikke! Nedenunder en blå dødens båd, der er meget mere fylde i den, end der plejer at være, dejligt.

I går læste jeg ”Lyset bag døden” en dejlig bekræftelse på det, jeg prøver at lave – kærlighed.

Denne tegning er noget helt andet, end det plejer at være. Opad til højre for dødens båd, hvad er det? Det er noget mærkeligt noget. Hm!! Det ligner en svane, en af dem jeg ofte tegnede som barn. En flot svane.
Nedad til højre lyserøde og gråbrune farver. Og så Lise i sin hule. Ja! Den kender jeg godt. Den er skæg. Der er jeg tryg inde. Det var højre side af papiret, hvad mon der skal være i venstre side?

Der vil ikke komme noget, jeg holder en pause. Efter pausen. Venstre side sikke en kontrast, grønt cirklet indad i lyset, det er underligt, jeg plejer altid at lave cirklerne udad indefra lyset. Her er det omvendt. Og så oval! Der er spænding i billedet. Meget nyt, sikken en forskel en pause kan gøre.

Så til sidst bagved og opad træet og søen med siv, kornmarken og solen på himlen med en lille sky. Nyt land i sigte. Det bliver spændende.

En tegning af Lise Seidelin Læge, healer, forfatter, billedkunstner og landmand

Tegnet: 2-9-1993.
Materiale: Tørpasteller
Størrelse: 41 x 58 cm, incl. ramme med pas part tout 57 x 74 cm.
Fås både som reproduktion og original.
Reproduktion 400 kr. i ramme. Original 5.900 kr.
For yderlige oplysninger ring tlf. 24 22 16 22 eller skrive en mail til 
lise@lisegaarden.dk .

Lisegården