Har jeg mon været sammen med en psykopat?

 

Har jeg mon været sammen med en psykopat?
20/11/2013  af
Jeg tror, jeg har været sammen med en psykopat, men vil nok ikke helt erkende det, fordi jeg fortsat savner ham.

Det hele gik meget hurtigt. Fra det første kys var vi kærester med det samme. Jeg tænkte, at det gik lidt hurtigt, men lod mig med glæde rive med, da det føltes godt. Sagde dog nej til at flytte sammen, da han spurgte mig, nærmest med det samme. Da der var gået et par dage, fortalte han, at han havde skrevet til de veninder, som han havde haft sex med, at han havde mødt kvinden i sit liv, at forholdet skulle være rent, og at han derfor ikke kunne have kontakt med dem mere. Jeg sagde til ham, at det havde han på ingen måde behøvet at gøre, eftersom jeg selv havde kontakt med et par ex’er. Der gik kun yderligere et par dage, før han også mente, at jeg skulle bryde kontakten med mine ex’er. Det var ikke helt let, da de var blevet mine venner. Jeg havde brug for at tænke over det. Da jeg så langt om længe havde fået overbevist mig selv om, at det var tid til at sige endeligt farvel med mine ex’er, troede jeg, at jeg kunne ånde lettet op. Nu behøvede jeg ikke at blive bebrejdet det længere. Jeg tog fejl. Bebrejdelserne fortsatte. Nu handlede de så om, at det havde taget mig så lang tid at tage beslutningen om at droppe kontakten med ex’erne. Men det var ikke de eneste bebrejdelser han kunne komme med. Og nogle gange blev jeg bebrejdet noget, som han tidligere havde rost mig for, hvilket var ret så forvirrende. Hvis jeg havde sagt et ord forkert, kunne han blæse det op til noget kæmpestort og diskutere det i flere timer. Også selvom vi var gået i seng. Hvis jeg ikke sagde noget, var det galt. Hvis jeg sagde noget, var han respons ofte: ’Hvorfor skal du altid forsvare dig selv?’. Eller hvis jeg påpegede, at han faktisk gjorde det samme, som han sagde, jeg gjorde, sagde han: ’Så er der dømt børnehave igen. Så står der 1-1’. Hvis jeg bad ham om at stoppe, fordi det kørte i ring, fordi der ikke kom nogen løsning på noget, og jeg havde brug for at sove, lød det: ’Er søvnen mere vigtig end mig?’. 2-4 timers diskussion om de samme ting igen og igen er ikke overdrevent. Hvis jeg valgte at deltage i diskussionen, kunne det ende med, at jeg blev kaldt idiot, røvhul, skiderik, kælling og lignende. En enkel gang, hvor vi var hjemme hos mig, sagde han, at han kunne mærke, at han havde lyst til at slå mig, så han måtte hellere gå. Og hvis han havde slået mig, var det min egen skyld, fordi jeg havde været så irriterende. Jeg fik sagt til ham, at det ville have været hans ansvar, og kun hans, hvis han havde gjort det. Det var han ikke enig med mig i.

Nu går dette vist hen og bliver alt, alt for langt. Så jeg fortsætter lige på en anden måde:

* Han bebrejdede mig rigtig mange ting
* Han lagde ofte ansvaret fra sig, specielt over på mig
* Han blev sur, hvis jeg sagde nej til noget – specielt hvis jeg (en sjældent gang) sagde nej til sex
* Han ville hele tiden vide, hvad jeg lavede, hvem jeg var sammen med, hvor længe, og hvad vi havde talt om
* Han bad mig om at slette flere kommentarer på FB, fordi han mente, at det var mænd, der flirtede med mig. Det var bemærkninger fra før, vi var sammen
* Han var generelt overdrevent jaloux. Stort set alting kunne komme ind under kategorien flirt
* De regler han selv satte op for andre, gjaldt ikke ham selv
* Han virkede grænseløs omkring, hvad han fortalte andre om os, når jeg også var tilstede
* Han virkede ikke speciel empatisk. Hvis jeg græd, var standardreplikken: ’Så er du i offerrollen. Typisk at det hele skal handle om dig’
* Hvis han græd, eller måske rettere, hvis der var en tåre, sagde han: ’Se, jeg græder, der er en tåre’.
* Han var rigtig god til at lyve. Var god til at finde på historier. Først når der nærmest var bevis for, at jeg vidste, at han løj, indrømmede han, efterfulgt af ordene: ’Jeg undlod at sige sandheden for ikke at såre dig’.
* Han kaldte ofte sig selv for ’verdens bedste kæreste’, ’verdens bedste elsker’
* Han læste bogen ’Charmør og Tyran’ og kunne efterfølgende fortælle mig, at det eneste, der passede på ham, var, at han er charmerende

Han var helt sikkert charmerende. Han var dejlig at tale med, dejlig at være sammen med. Han skrev kærlighedserklæringer og lavede lister over, hvad han ville savne, hvis vi ikke længere var sammen. Alt sammen ekstra dejligt at høre efter at være blevet kaldt diverse negative ting. Så på trods af alt det ovenstående og mere til, savner jeg ham. Også i dette øjeblik. Vi har talt om måske at blive venner på sigt. Jeg ved ikke, hvor smart det er. I lørdags bad jeg om, at vi venter med at kontakte hinanden til efter jul. Jeg har brug for ro. For en del år siden havde jeg en depression, og jeg har siden passet lidt bedre på mig selv. Selv om vi kun var sammen i fem måneder, begyndte jeg at kunne genkende nogle af tegnene igen. Ikke at han skal have skylden for det. Jeg ved, at der er noget inde i mig, der er skrøbeligt, som der skal passes på. Og det er kun mig, der for alvor kan passe på det. Så jeg tænkte, at hvis jeg ikke skulle gå helt ned, måtte jeg tage ansvar for mig selv og komme ud af det forhold. Så efter mange tilløb, gjorde jeg det endeligt forbi.

Jeg tror, jeg kender svaret, men har svært ved at erkende det. Så jeg slutter lige af med et spørgsmål, fordi jeg har brug for at ’høre’ det fra andre: Har jeg mon været sammen med en psykopat?

Håber, I alle har en dejlig dag.

SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
25/11/2013  af Hanne
I mine ører lyder det helt klart som om, det har været en psykopat eller en narcissist, du har været sammen med.
Jeres forhold lyder bestemt ikke sundt for dig, og du er bare SÅ stærk, at du formåede at gøre det forbi.
Jalousi, løgne, grænseløshed, hurtig kommitment, beskyldninger, at dreje skylden over på dig for sine egne fejl, konstant opmærksomhed på ham, manglende empati…..alle sammen klare tegn på personlighedsforstyrrelse…Du savner ham, fordi han også kunne være så charmerende og kærlig, når han havde brug for noget fra dig…og de måneder, hvor du har været i skiftende ro og alarmberedskab har skabt et traume i dig, som er svært at komme over og bearbejde. Alle sætninger og hændelser kører rundt i hovedet på dig og du bliver i tvivl om, hvad der var rigtigt og forkert.Det tager sin tid at komme over det og bearbejde det.Hvis du har brug for det kan jeg henvise til flere sider, som udover Lisegården uddyber mekanismerne og eftervirkningerne af et sådant forhold.
SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
25/11/2013  af
Kære Pernille,
Jeg er som Hanne helt enig.
Det tyder i høj grad på at det er en psykopat og/eller Narcissist som du har været sammen med.
Der er ikke en eneste ting som du har beskrevet der taler mod det. Snarere tværtimod. Alt hvad du beskriver, peger i den retning.Hvad er status i øjeblikket på jeres forhold?
Er I i kontakt, forsøger I jer som venner, kæmper han for at få dig tilbage, kæmper du mod fristelsen for at tage ham tilbage?kærlig hilsenAK
SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
25/11/2013  af Anne
Hej Pernille!
Jeg kan genkende SÅ meget af din beskrivelse fra min ex! Blev helt skræmt, da han minder så utrolig meget om ham! Jeg har skrevet en tråd herinde, som du måske kan få noget ud af…bare at høre en andens historie, kan hjælpe en selv. “Mit møde med en psykopat”Mit bedste råd er;
LYT TIL DINE MAVEFORNEMMELSER/INTUITION – DEN HAR RET 99% AF GANGENE!
DROP KONTAKTEN HELT! INGEN SMS, MAIL, FACEBOOK! DU SKAL HELT UD AF HAN MANIPULERENDE SPIND, FOR AT KUNNE SE KLART!Det er hårdt når man selv har det rette intentioner og opdager at han har en helt anden dagsorden – men hvis du ikke bryder fri nu, ender du med en depression/stress…det gjorde jeg!Pas nu på dig selv og skriv endelig hvis du har brug for at tale 🙂
SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
25/11/2013  af
Hej Hanne, Christina og Anne

Tusind tak for jeres feed back.

Hanne: Du har helt ret i alt det, du skriver. Du må meget gerne ved lejlighed sende henvisninger til de omtalte sider, som uddyber mekanismer og eftervirkninger.

Christina: Status i øjeblikket er, at han ringede i går, og vi talte længe sammen. Jeg har sagt, at jeg fortsat har brug for en pause, muligvis til efter jul, før vi MÅSKE kan se hinanden som venner. Ja, jeg ved, at det nok bliver meget svært, og det bedste vil være, at vi helt dropper at have forbindelse med hinanden.

Anne: Jeg vil rigtig gerne læse din historie, men jeg kan ikke lige finde ’Mit møde med en psykopat’. Kan du mon sende mig et link? Og tak for dine gode råd. Jeg tager til en terapeut i morgen for at vende det med hende og for at blive stærk nok til at gøre det rigtige. Er ked af at høre, at du endte med depression/stress. Håber, du er kommet dig helt. Tak for tilbuddet om, at jeg kan skrive, hvis jeg har brug for at tale. Det kunne måske være rart, hvis terapeutens hjælp ikke er nok.

Tak til jer alle tre.

Ha’ en dejlig aften
Pernille

Min mailadresse er: pernille100@yahoo.dk

SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
28/11/2013  af
Hej Anne

Jeg vil rigtig gerne tale med dig, hvis du fortsat har tid og lyst.

Du kan kontakte mig på pernille100@yahoo.dk

De bedste hilsner fra
Pernille

SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
01/12/2013  af Knud Larsen
Hej Alle
Her en lille kommentar fra en mand. Din historie ligner nærmest til forveksling min. Og du HAR været sammen med en psykopat. Du kan sikkert også genkende dette, at du var et dårligt menneske, som prøvede, at gøre alt det rigtige, selvom det ikke hjalp. Man bliver spundet ind i deres net, tror ikke på sig selv, bliver nedbrudt og erkender overfor sig selv, at man er et dårligt menneske og tænker uafbrudt i sin vågne tid på, at man også skal passe på og være et ordentlig menneske. Du har ret i, at de totalt mangler empati og vi, der lever i flere år med en psykopat, har meget empati. Jeg syntes jo, at det var synd for min eks. Jeg er kommet videre med god uddannelse (taget efter skilsmissen og i en sen alder) og godt job, men må erkende, at det tager mange år, og nåske sker det aldrig, at finde helt tilbage til mig selv, vi var sammen i ikke mindre end 30 år.
Må du få et godt liv
Husk som Lise altid skriver: du er elsket blit fordi du er født!
Vh. Knud
  SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
02/12/2013  af Lise Seidelin
Kære alle i denne dejlige tråd og alle i Forum!

TAK for alle jeres fine indlæg. Det er dejligt, at I vil skrive her.

Jeg skal lige erindre om medlemsbetingelser Medlemsbetingelser
Altså ingen gode råd, ikke noget med at skrive hvad andre gør og ikke gør, hvordan det er for andre her i Forum. Altså punkt 3.

Skriv i stedet jeres egne oplevelser, hvordan I har det, hvad I har oplevet, hvordan I har løst problemerne: Det er det, der gavner så meget til de andre. Det at vide, at man ikke er alene, at andre har oplevet det ca. samme, og hvordan andre har løst det, de har stået i.

Fortsat god skrivelyst.

Husk, at lige meget hvad andre siger og gør, så er I alle dejlige og vidunderlige mennesker, elskede fordi I er til – er født. Intet andet.

De kærligste hilsner
og ønske om at I må får det bedre og bedre og bedre
fra Lise

SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
05/12/2013  af
Kære alle

Tak for jeres inputs. Dem sætter jeg stor pris på.

Jeg har læst bogen ‘Charmør og Tyran’. Den fik nogle ting til at falde på plads. Til jer der kan lide digte, har jeg skrevet digtet af, som er gengivet i slutningen af bogen.

Med ønsket om det bedste
Pernille

Digt om selvfølelse skrevet af Virginia Satir (1994):

TIL DIG
Det er kun mig der er mig
I hele verden findes ingen andre, der er nødagtig som mig.
Der findes mennesker, som har noget af det samme som mig,
men ingen er sat sammen netop som mig.
Derfor er alt, hvad der kommer fra mig ægte og mit,
fordi det er mig alene der vælger det.

Jeg ejer alt ved mig –
min krop,
og alt hvad den gør;
forstanden,
med alle tanker og ideer;
mine øjne med billederne,
og alt det de ser,
mine følelser
uanset hvilke.
VREDE,
glæde,
skuffelse,
kærlighed
spænding.

Min mund
og alle ordene som kommer ud af den
høflige, milde eller grove, sande eller usande;

Min stemme
skarp eller blød,
og alle mine handlinger,
hvad enten de er rettet mod andre
eller mod mig selv

Derfor kan jeg være glad for mig selv
og være helt og fuldt ven med mig selv.
Da kan jeg gøre det muligt for hele mig at arbejde til
mit eget bedste

Jeg ved at der er sider ved mig selv
som forvirrer mig,
og andre sider som jeg ikke kender.
Men så længe jeg er venlig
og kærligt stemt imod mig selv,
kan jeg med mod og håb søge
efter løsninger på gåderne,
og efter måder at finde ud af mere
om mig selv på.

Jeg kan se
høre, føle,
tænke,
tale,
og handle.

Jeg har de redskaber som behøves
for at overleve, været tæt på andre,
være produktiv, og få
mening og orden ud af den verden af mennesker
og ting som omgiver mig.

Jeg ejer mig,
og derfor kan
jeg styre mig selv.

Uanset hvordan
jeg ser ud
og opfattes,
hvad jeg end siger eller gør,
og hvad jeg end tænker og føler
i en bestemt situation
er det mig.

Dette er ægte og viser
hvor jeg
befinder mig akkurat nu.
Når jeg senere ser tilbage på
hvordan jeg så ud eller blev opfattet,
hvad jeg sagde og gjorde,
og hvordan jeg tænkte og følte,
kan noget vise sig
ikke længere
at passe så godt.

Jeg kan skille mig af med det
som ikke passer,
beholde det som viste sig at passe,
og finde på noget nyt i stedet for
det jeg skiller mig af med.

  SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
09/12/2013  af Lise Seidelin
Kære Pernille!

TAK for dig og din dejlige måde at være på. Det er nu så rart.

Sikken et flot digt. Hvis vi alle kunne leve efter det, så ville verden være et virkelig rart sted at være. Godt skrevet.

Husk, at lige meget om du kan leve op til dette digt eller ej, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

De kærligste hilsner
fra Lise

Har jeg mon været sammen med en psykopat?

 

SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
27/12/2013  af
hejsa,,ja, det har d. ingen tvivl.det minder total om min x-mand.. p. ha…vær glad for at d. slap væk,, man bliver s.g og meget slidt af at være i kløerne på en ps.kopat. mvh.ms.
SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
17/03/2014  af Lilian
Kære Pernille . Jeg sidder og græder lige nu , efter at have læst dit brev . Det kunne ligeså godt have været mig der havde skrevet det . Det er nu 3 uger siden jeg jeg forlod min kæreste gennem 1 år , han bankede mig så jeg var blå og gul over alt . Og først fra i lørdags har jeg ikke fået sms opringninger osv , fra ham . Da var han i byen og var sammen med en anden . de 3 uger der er gået har jeg savnet ham som en sindssyg ,forstår det ikke , og har været ved at give efter mange gange . Selv nu hvor jeg ved han har været sammen med en anden . Tænker om mig selv : hvorfor : ved virkelig ikke hvordan jeg skal komme videre . Selv om jeg nok er lidt på vej , har fået kontakt til mine venner igen , og ikke mindst mine børn og børnebørn som aldrig var noget vær for ham . Men noget af det der gør meget ondt er at han sviner mig til i byen nu og siger jeg er sindssyg osv . Og at det var min egen skyld han slog mig da jeg gik amok på ham , som ikke er sandt , har det virkelig dårlig knus frs Lilian
SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
30/08/2014  af
Var der mon en der havde lyst til at låne mig bogen Charmør og Tyran?

I er så mange, der skriver at den fik brikker til at falde på plads, så jeg kunne godt tænke mig at læse den.

Pengene er det bare småt med, når man er/har været i forhold med en psykopat… (Jeg har dog fået delt økonomien op fuldstændig nu)

Kærlige hilsner
Heidi

  SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
18/09/2014  af Lise Seidelin
Kære Marianne, Lilian og Heidi!

TAK for jeres fine indlæg. Det er dejligt, at I vil skrive her.

Ja! Der er mange, der har det ligesådan. Det er desværre meget almindeligt. Der er ca. 500.000 danskere, der er udsat for det her, så vidt jeg kan regne ud. Nemlig hver 10. dansker.

Og ja! Man bliver syg af det, og man får det ikke godt, hvis man vælger at gå, så går mange tilbage igen, det er alt for ofte, man bliver udsat for ting, der er værre, når man går. Men hvis man forbereder sig og lærer, hvordan man skal takle det, så er der større mulighed for, at man klarer det.

Bøger kan lånes på biblioteket, når man ikke har penge til at købe for. Der er Charmør og tyran også, så vidt jeg ved.

Flot med alle jeres gode tiltag til at få det godt. Det kommer, når I “bare” bliver ved og ved og ved med at forsøge, at gøre det, der er rigtigt for jer selv, det der gør jer godt. Så kommer det.
For når jeg har kunnet, så kan I også. Jeg har også prøvet det.

Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er I alle dejlige og vidunderlige mennesker, elskede bare fordi I er til – er født. Intet andet.

De kærligste hilsner
fra Lise

SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
05/11/2014  af Inge
Det er rart at læse om jeres historie. Det bekræfter ihvert fald mig selv – at det ikke er mig, den er gal med. For sådan har jeg det stadig af og til, selvom vi kun var sammen i tre måneder, og det er et halvt år siden det sluttede. Af og til går jeg stadig og nærmest forsvarer mig selv inde i hovedet, fordi hans nedgørende og manipulerende stemme stadig runger i hovedet. Det er anstrengende, trættende og nedslidende. Det kommer især, når han over facebook/opkald/sms har prøvet at kontakte mig. Jeg ignorerer det og blokerer ham, men jeg bliver enormt usikker, og min forsvarmekanisme slår hårdt til. Det er der, det bliver svært for mig at omgås med mennesker. For uanset hvad der bliver sagt, og af hvemsomhelst, så går jeg og vejer hvert et ord og på en eller anden underlig måde svarer negativt og usikkert. Sådan er jeg ikke normalt som person. Overhovedet. Det er svært at finde roen. Heldigvis har jeg min barndomsveninde jeg læner mig op ad, når jeg får det sådan, og heldigvis har jeg en god kammerat, der på en eller anden måde virkelig formår at muntre mig op og virkelig motiverer mig til at komme videre. Selvom han kun er en kammerat fra mit hold på skolen, og ikke kender til mit ‘møde med psykopaten’, så er det som om han kan se, høre og mærke på mig, når jeg går og ikke har det særlig godt.

Tak for jeres historie, og her er mit, som jeg håber I kan bruge til noget.

  SV: Har jeg mon været sammen med en psykopat?
12/11/2014  af Lise Seidelin
Kære Inge!

TAK for dit indlæg, det er flot skrevet. Du kan bare det der med at skrive.

Og ja! Det er ikke dig, det er galt med, når en anden giver dig skylden.
Du er ude af forholdet, men har stadig følgevirkninger. Det er helt normalt. Desværre.

Det er dejligt, at du har veninde og kammerat, der kan opmuntre dig. Flot gjort.

Jeg skal gerne hjælpe dig og give dig redskaber, så du kan finde roen inde i dig. Hvis du ønsker det.
Det kan lade sig gøre. For når jeg har gjort det, og andre har gjort det, så kan du også.

Du kan se mere her:
Behandling

Husk, du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

De kærligste hilsner
fra Lise

Tilbage til Blog