Lærer af fortiden

Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. osv. så undrer vi os ofte over, hvorfor vi skal udsættes for alt det. Som jeg ser det, så sender vi et helt ubevidst signal ud om, at vi gerne vil udsættes for det, og tiltrækker på den måde mennesker, der kan udsætte os for det.

Oftest skyldes det, at vi gennem vores liv har fået en vane, hvor vi er trygge ved at være den udsatte, hvor jeg dog kender det. Jeg var den forkerte hjemme i min familie – det sorte får.

På den måde sikre vi os ubevidst, at vi finder mennesker omkring os, der kan udsætte os. Den / de udøvende har så deres vaner, som de er trygge ved, hvor de er de udøvende, fordi det er det, de gennem deres liv har lært af vaner. På den måde kommer deres og vores vaner til at passe sammen. Selvfølgelig er det ikke noget, vi ønsker eller vil, men det er det, der sker ubevidst.

Altså vi fortsætter ubevidst vores dans, som vi kender. Og så er det at lære på det ubevidste plan, at lade være med at danse dansen – vores kendte vaner. Når det lykkes, er det bare så dejligt og rart at se, synes jeg.

Men de ubevidste signaler kan også være gode. F.eks. kan jeg huske, fra da jeg arbejde på kirurgisk afdeling, at der ikke skete nogle trafikulykker, når jeg havde vagt. Det var så udtalt, så sygeplejerskerne sagde, at de godt kunne gå hjem, når det var mig, der havde vagt.

Den samme påvirkning kan vi lære ubevidst at lave, f.eks. på arbejde, i vores familie, blandt venner, osv. men det kræver, at vi virkelig går i gang med at lave et indre arbejde i os selv. Først skal vanerne brydes bevidst, og når det så har stået på længe nok, så bliver det hel automatisk ubevidst. Det er så dejligt, at se, når det lykkes.

Og det gode begynder så at sprede sig som ringe i vandet, ud på arbejdspladsen, til kæresten, forældre, børnene, vennerne, osv. osv.

Når jeg får lov til at se det hos dem, jeg vejleder, så bliver jeg bare så glad.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig. Når du har lært det der, og du bliver ved og ved og ved med at øve dig, så kommer det også ubevidst og spreder sig som ringen i vandet.

 

Tilbage til Blog

 

se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar