Hvordan kommer vi bedst volden til livs?

Er det hårdere straffe eller hjælp?
Hvad synes du?

Hvis den voldelige er modtagelig overfor straf og forstår konsekvenserne, så er det vel en meget god ting.
Men bliver volden bare endnu mere øget, fordi den voldelige mener, at det er den udsatte, der er den skyldige, så vil volden jo bare øges af en straf. Den voldelig samler sammen til hævn, når straffen er overstået.

Hvis den voldelige får hjælp, så er det min erfaring, at den voldelige “glemmer” at snakke om, hvordan den voldelige selv er, og hvad den voldelige gør af vold, og på den måde kan hjælp ikke hjælpe. Det hele kommer til at handle om, hvordan den udsatte er, og alt det, den udsatte gør forkert – altså alle projektionerne.

Min erfaring er, at den bedste hjælp i første omgang, er, at give den udsatte redskaber til at takle volden, som den udsatte er ude for. Så er der herefter mulighed for at hjælpe den voldelige, fordi den voldelige så har forstået, at volden er forkert.

Men jeg ved godt, at det er utraditionelt at tænke og gøre sådan, så det bliver meget svært at indføre i vores samfund. Der skal der en normændring til, og det tager tid. Men jeg kan også se, at det er på vej. I hvert tilfælde i forhold til da jeg startede i 1990. Det glæder mig virkelig meget. 🙂 <3
Så det skal nok komme.

 

Voldsofre vil have hjælp hellere end hårdere straffe

Politisk flertal vil sikre hårdere straffe for grov vold ved at pålægge domstolene minimumsstraffe.

Se mere her i Kristeligt-Dagblad.dk

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar