Hvor er det her bare godt, at der kommer en styrket indsats for mennesker med psykiske lidelser. I det mindste er der fokus på området, så der også bliver mulighed for, at der kommer til at ske noget.
Der står bl.a. at kommunerne skal inddrages, og at de kommer tidligt på banen. Det bliver svært. For når kommunernes måde i øjeblikket er, at lægernes lægeattester skal man ikke bruge eller tage alvorligt, men modarbejde mest muligt. Hvordan skal de så kunne samarbejde om en borger med en psykisk lidelse og lave en tidlig indsats?
Men jeg kan jo håbe på, at når Sundhedsstyrelsen laver dette faglige oplæg, at der så kommer fokus på det, og dermed, at kommunerne også gør deres andel.

Hvis dette faglige oplæg virkelig kom til at blive praksis i det offentlige system, så ville det virkelig gavne og hjælpe mange mennesker.
Det ville være så dejligt. At den enkelte borger, der henvender sig til det offentlige system, også blev hørt, troet og taget alvorligt også lige fra starten af. At der kom en samlet veltilrettelagt og sammenhængende indsats. Det ville godt nok være dejligt.

 

Sundhedsstyrelsen skriver:

Styrket indsats for mennesker med psykiske lidelser

Oprettet 28. juni 2018

Sundhedsstyrelsen offentliggør ’Styrket indsats for mennesker med psykiske lidelser – et fagligt oplæg til en samlet plan for psykiatriens udvikling’. Der er fortsat en række udfordringer i indsatsen til mennesker med psykiske lidelser.

Styrket indsats for mennesker med psykiske lidelser

Når det hele er mørkt, er du sammenbøjet

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar