Magt – afmagt i parforhold

Magt – afmagt i parforhold

Jeg har fået lov at sætte denne fine raport ind. Jeg håber, den vil hjælpe mange til at forstå, de ikke er alene, og at det nytter noget, at bryde tavsheden og få lært at takle den vold, man er ude for.

Den er skrevet af Sara Jakobsen & Ditte Michelsen 9.b

Vold er mange ting, der er mange former for vold. Man kan udøve vold mod fremmede, man kan bruge vold som hævn, og som en måde at afreagere på.
I vores rapport har vi beskrevet vold i et parforhold. Det er når fx. manden slår sin kone/kæreste og nedbryder hende psykisk. Og når sådanne ting sker, går det ikke kun udover konen. Men hvis parret har børn, og de overværer dette, får de varige mén. Der er rigtig mange familier i Danmark hvor der indgår vold, ca. 28000 børn og unge dvs. 2 elever pr. klasse lever i årevis i voldsramte familier uden nogensinde at fortælle det til nogen. Volden er så tabubelagt at ingen har lyst til at snakke ud om det. Der er lavet mange voldskampagner imod det. Som et eksempel er der en forening ved navn: Børn og Unge i Voldsramte Familier. De har villet bryde tavsheden, med dette motto:
Volden forsvinder – og bearbejdes – kun, når man taler om den.
Vold avler vold.
Dag efter dag med vold og angst sætter dybe spor. Og hvis ikke der bliver talt om den, er der samtidig en kæmpe risiko for, at de voldsramte børn og unge selv overtager voldsmønstret. Omkring 40% af de piger der oplever vold i barndommen accepterer således vold i et kæresteforhold. Og omkring halvdelen af alle voldsramte drenge ender senere med at udøve vold mod deres kæreste eller i deres familie.
Vi har beskrevet både om voldens følgevirkninger, og vold mod kvinder således også mænd. Vi har fundet diverse krisecentre, sammenlignet tabeller osv. Selvom vi vidste at det er et meget alvorligt problem, er det kommet bag på os.

God fornøjelse
Ditte og Sara.

I kan se hele raporten her.

/upload/File/20100301FamilievoldRapport.doc

Lisegården