Jeg har fået lov til at sætte denne fine opgave – Mandeundertrykkelse – ind på hjemmesiden.

Det er Patrick Harlev og 2 andre, der har skrevet den.
Der tales meget i dag om at kvinder er det mest undertrykte køn. Og når det gælder ydre ting – såsom politik, arbejdsmarkedet, økonomi, religion, barsel og meget meget mere – er der da helt sikkert noget om snakken. Men hvad med når det gælder vores indre liv? Hvad med når det gælder vores tanker og følelser, vores hjerte og vores sjæl? Hvem er så det mest undertrykte køn – kvinder eller mænd?

Mandeundertrykkelse

Jeg har fået lov til at sætte denne fine opgave ind på hjemmesiden.
Det er Patrick Harlev og 2 andre, der har skrevet den.
Der tales meget i dag om at kvinder er det mest undertrykte køn. Og når det gælder ydre ting – såsom politik, arbejdsmarkedet, økonomi, religion, barsel og meget meget mere – er der da helt sikkert noget om snakken. Men hvad med når det gælder vores indre liv? Hvad med når det gælder vores tanker og følelser, vores hjerte og vores sjæl? Hvem er så det mest undertrykte køn – kvinder eller mænd?

 

Der tales meget i dag om at kvinder er det mest undertrykte køn. Og når det gælder ydre ting – såsom politik, arbejdsmarkedet, økonomi, religion, barsel og meget meget mere – er der da helt sikkert noget om snakken. Men hvad med når det gælder vores indre liv? Hvad med når det gælder vores tanker og følelser, vores hjerte og vores sjæl? Hvem er så det mest undertrykte køn – kvinder eller mænd?

Forleden havde jeg en interessant oplevelse med de (mandlige) medspillere på mit fodboldhold. Under en træningskamp stoppede en af spillerne – en af holdets umiddelbart mest barske og maskuline typer – pludselig op, så ligbleg ud, og tog sig til hjertet. Så humpede han ud i omklædningsrummet. Vi andre stirrede efter ham et øjeblik – og så fortsatte de andre til min store overraskelse med spillet. Jeg derimod løb ud i omklædningsrummet for at se hvad der var los. Den store fyr lå på gulvet og så meget forskræmt ud. Da jeg spurgte ham hvad der skete, fortalte han mig at det var et anfald af ”panikangst”, noget der åbenbart skete for ham med jævne mellemrum. Efter jeg havde siddet og talt med ham i nogle minutter og forsøgt at få ham til at trække vejret dybt, gik jeg tilbage til de andre. Jeg spurgte dem om det var sket før (jeg er relativt ny på holdet), og de sagde at jo, han led vistnok af ”hjertegalop”. Men ingen af fyrene ville rigtig se mig i øjnene eller tale om det. Det var tydeligt at de syntes det var flovt – ikke for dem – men for ham! For panikangst er (som det store brød selv undskyldende havde sagt til mig lige før) kun noget som gamle damer får!

Denne og mange lignende oplevelser med mændene i mit liv har fået mig til at indse at selv om kvinder er det mest undertrykte køn i det ydre, er mænd helt sikkert det mest undertrykte køn når det gælder vores indre liv. Faktisk er det i vores såkaldt progressive samfund i dag mere eller mindre totalt tabu at en mand har et indre liv, at en mand har tanker og følelser – og ikke mindst at en mand har det dårligt. Og måske farligst af alt, at en mand taler om det med andre – især med andre mænd.. Vi mænd er nemlig opvokset med de mest vanvittige forestillinger om hvad det vil sige at være en ”rigtig” mand. For eksempel:

En rigtig mand græder ikke.

En rigtig mand viser ikke sine følelser.

Det er et nederlag hvis en rigtig mand har det dårligt.

En rigtig mand skal være stor og stærk.

En rigtig mand må ikke være svag og sårbar.

Det er mandens job at passe på kvinden.

Og så videre og videre og videre i et endeløst undertrykt indre mandehelvede.

Det er klart at vi mænd selv – som i eksemplet med mine fodboldvenner ovenover – bærer en stor del af skylden. Men jeg har også observeret at I kvinder f… eddeme heller gør det for nemt at være mand! Tænk over det, kære kvinder. Næsten alle steder hvor man kigger sig om som mand får man at vide at det som kvinder finder attraktivt er en mand med brede skuldre, store overarme, håndværkerlook og håndværkermoves, en der kan passe på jer og få jer til at føle jer trygge – ikke en mand der sidder og flæber og har det dårligt. Jo, jo, jeg ved da godt at mange af jer nu vil protestere og sige, det passer altså ikke, jeg vil da godt have en følsom mand, en mand med et indre liv. Men når jeg taler om en rigtig mand, en følsom mand med et indre liv, mener jeg altså ikke kun en mand der byder op til 12 timers romantisk tantrasex i stearinlysets skær efter at han meditativt har taget opvasken og læst Eckhart Tolle godnathistorier for børnene. Nej, jeg taler om en rigtig mand som han også er indeni: En forskræmt lille dreng der lige som jer små piger prøver at finde hoved og hale på denne ting kaldet tilværelsen. En mand der føler sig usikker og har det dårligt og ofte ikke aner sine levende råd. En mand der føler sig presset fra alle sider, indefra og ud. En mand der må kæmpe med årevis af indoktrinering om hvad det vil sige at være mand. En mand der måske har lyst til at give op og kaste det hele fra sig. En mand der hvis han endelig fik lov og gav sig selv lov måske ville sidde og hulke ukontrolleret i timevis. Og måske gøre det igen næste dag. Og næste uge. Og næste år. For det er sådan vi mænd nogle gange har det inden under alle de benhårde facader – ganske lige som jer, kære kvinder. Er det sådan en mand I kunne tænke jer, kære kvinder, når I siger at I gerne vil have en rigtig mand med et indre liv? Tør I? Kan I rumme det? Kan I rumme jer selv?

Det er derfor jeg siger at mænd helt klart er det mest undertrykte køn her i verden. Jeg synes det er tid til en manderevolution. Er der nogen der vil være med?

Om stakkels, undertrykte mænd

  1. jan 2007 22:22, Takashimaya

 

Sig mig engang! Er der ikke lidt vel mange reklamer for tiden, hvor en eller anden stakkels, undertrykt mand stiller sig op på en bus eller på en ølkasse på et fodboldstadium og fortæller, at nu er det SLUT med kærester der vil tale (!), nu skal det STOPPE, at man ikke må hoppe op på ryggen af sine venner som hilsen, nu er de FÆRDIGE med at undertrykke deres indre drengerøv osv osv.

 

Er alle mænd lige pludselig blevet overbevist om, at de er under tøflen og at de de sidste mange år har ligget i en eller anden form for parforholdsdvale? Og nu skal de kraftsparkeme ud og være Carl-Mar Møller og BS Christiansen og drikke Carlsberg og Coca Cola Zero og råbe deres frustrationer ud over det hele. Eller hvad?

 

Ja, undskyld mig, men de der frustrerede, undertrykte mænd havnede vel ikke hvor de havnede ved at blive cloroformeret, bagbundet og bortført. Forhåbentlig har de selv været med til at vælge det liv, de lever. Og hvis de pludselig erkender, at de lever en andens liv; ja, så var det da nok på tide at vågne op og gøre noget ved det.

 

Og måske gøre noget andet og mere end lige at stå og råbe og drikke øl eller sodavand et eller andet sted

 

 

 

Mænd må selv bryde tabuer

 

Lagt ud: 28/06-05 kl. 02:24 af derek

 

 

Kvindeligt Selskab er en forening hvis fornemste opgave det er, at gøre op med kønsrelateret diskrimination og bryde de snævre opfattelser vores kultur har af mænd og kvinder. Kun på den måde kan vi opnå mere ligestilling for mænd såvel som for kvinder. Bl.a. derfor er værnepligten, barselsloven og praksis ved deling af forældremyndigheden, en torn i øjet på os. At voldsramte mænd yderligere er underlagt tabuer, der gør det ekstra svært at få hjælp, er et problem i samme boldgade.

 

Jun 27

Start med 15 års undertrykkelse.

Det er situationen for drenge der starter i vuggestue.

Læste lige en artikkel fra Roskilde Universitetscenter – “Pædagoger fastholder kønsroller, Pædagoger taler forskelligt til drenge og piger, og det fastholder børnene i stereotype kønsroller”

Alle undersøgelser viser at de kvindelige pædagoger der jo er i stærkt overtal fra vuggetue og fremad, behandler drengene dårligere. De er dårlige til at forstå drengene, bliver hurtigere sure på drengene,  skælder mere ud på drengene, og er hurtigere til at sige til drengene at de skal stoppe med at græde. Hvorimod Pigerne får mere forståelse og trøst. På den måde er de kvindelige pædagoger med til at undertrykke drengene og fastholde dem i kønsroller hvor drengene skal være stærke og klare sig selv, hvorimod pigerne skal forvente fortåelse og omssorg. Det værste er næsten at mønstret fortsætter i familierne og parforholdene, hvor kvinderne oftest dominerer. Kan en kvinde forstå en drengs behov ligesågodt som en mand?  Selvfølgelig ikke!

Hvilket så igen betyder at kvinderne i familierne, vil have tendens til at være mindre forstående og hårderere overfor drengene. Hvilket bekræftiges af undersøgelser der viser at kvinder lige fra fødslen, har sværere ved at forstå drengene, og behandler drengene hårdere end pigerne.

Det kan godt være, at ikke alle kvinder gør det bevidst, men det er stadig undertrykkelse og diskriminering.

Kvinderne har så travlt med at råbe op om at dé, ikke skal diskrimineres, det virker lidt som et feministisk ego trip, for hvorfor råber de ikke lige så højt om, at deres drenge børn skal ligestilles med pigerne, og diskrimination i vuggestue, børnehave mm skal afskaffes?

Kvinder har så travlt med at kalde mænd der ikke formår at markere sig i parforholdet, for “skvat”. Så de selvsamme kvinder,  der lige fra fødslen er hårderere ved drengene, tillader sig at kalde de mænd der opgiver, for skvat. Det er dobbeltmoralsk.
Det er fuldt forståeligt hvis mændene efter 15-20 års undertrykkelse, er begyndt at tro på at de er 2 rangs mennesker, som man kan diskriminere for godtbefindende, ihverfald hvis man er kvinde.
Men det er ikke forståeligt at kvinder ikke har selvsindsigt, og forståelse, til at se hvad de gør ved drenge og mænd, det er afstumpet.

Ligestilling i familien, ja tak! Myte; Mændene har magten i verden.Jun 18Myte; Manden har skabt denne (grufulde) verden.

Kønsroller Add commentsMyten bliver luftet af kvinder, i forbindelse med krig og ødelæggelse, og de understøtte deres myte med at både hitler, mousolini og stalin var mænd. Myten er en variation af ”mændene har magten verdenen” myten. se også denne. Eftersom kvinderne har stor magt/indflydelse på børnene og barndommen, har de også været kraftigt med til at skabe de personer der skaber denne verden. Det er mennesker der skaber bomber og mennesker der trykker på aftrækkeren. Kvinder har ligeså stort ansvar for, og del i verdens situationen som mænd.

 

Kvinder har ligeså stort ansvar for, og del i verdens situationen som mænd.

 

Det kan godt være det ikke  er kvinder der trykker på aftrækkeren, men det er kvinder der har opdraget dem der trykker på aftrækkeren.

Ligestilling i familien, ja tak! Myte; Mændene har magten i verden.Jun 18Myte; Mænd ville ikke kunne føde børn, de er for sarte /skvatede/de ville ikke kunne klare smerten

Kønsroller Add commentsUnderforstået at kvinder er sejere end mænd fordi de føder.

 

Det er stort set umuligt, som mand, at være i nærheden af to kvinder der diskuterer smerter og fødsel uden af at få den nedladende bemærkning smidt i hovedet. Fakta er; at der er lavet en del kliniske forsøg der viser at mænd generelt har højere smerte tærskel end kvinder. Så hvis det var biologisk muligt, ville mænd kunne klare smerten ved fødslen lige så godt som kvinder.

 

1: som parterapeut, hvad er dit indblik i mandeundertrykkelse?
Manden har svært ved at stille følelsesmæssige krav, sige nej/fra og
bevare sin
maskulinitet.

2: hvor længe har undertrykkelse af mænd været aktuelt?
Manden er undertrykt i hjemmet gennem de sidste 30 år.
Manden er psykisk svagere end kvinden.
Det er kvinden der vælger manden og det er kvinden der går fra manden.

3: hvorfor er det så tabu at tale om?
Manden er bange for at vise sårbarhed, indrømme at han har problemer og
hans
Stolthed, ære og stolthed forhindrer ham i at gå på kurser i personlig
udvikling.

4: hvad mener du om arbejde i ældre tid? Var det undertrykkelse af
kvinderne, eller var det for deres egen skyld?
Kvinden har været undertrykt i samfundet hele menneskets tid af
religioner, samfund, moralsk
og økonomisk. Kvinden er blevet mere undertrykt siden 2001, f.eks. har
enlige mødre med lavtløns job eller på kontanthjælp fået meget
dårlige økonomiske vilkår og det er kvindeundertrykkende.

5: der er nogle der mener at feministerne selv har skabt undertrykkelsen,
og ikke gør noget ved det, hvad mener du?
Den moderne feminist ønsker kun lige vilkår.

6: Der er en liste over ”regler” for mænd, hvad mener du om den?

”En rigtig mand græder ikke.
Mænd græder når de er alene.
Mænd græder indvendigt lige så meget som kvinder græder udvendigt.

En rigtig mand har et nederlag, hvis han har det skidt.
Ja mænd skal lære at tale om deres tanker og følelser med andre mænd,
derfor har jeg 50 mænd
gående her på Par og Psykoterapeut skolen.

En rigtig mands job er at passe på sin kone
En mand skal passe på sit selvværd og energi for at kunne være
omsorgsfuld overfor kollegaer, børn
venner og kæresten.

En rigtig mand skal altid være stærk”
Det er styrke at være doven og nyde livet.

Osv.

7: hvad er din mening om de nye krisecentrer for mænd?
Håber der kommer mange flere krisecentre, min skole er et krisecenter

8: er en luder undertrykkelse af kvinden, eller af manden? Der er jo trods
alt ikke meget andet hvor man kan taget 400 – 600 kr. for 15 min.
Arbejde?
Nogle vælger at være sexarbejder og de er i mine øjne lige så meget
værd som en psykoterapeut.

9: hvad er din mening om værnepligt og ligestilling sammen?
Afskaf værnepligt, professionel hær som de har det i England, hvor
kvinder er velkomne.

10: kan du som terapeut, følge med i udviklingen inden for problemer i
hjemmet?
Det skriver jeg mange bøger om sidst Parterapi metoder, kvinder , mænd
Jeg bliver updatet hver dag med alle de nye par jeg har i terapi

11: hvad har været det største problem angående mænd?
At mandens personlige udvikling går i stå når de er 30 og derfor
begynder kvinden at kede sig
sammen med sin mand.

12: er der nogen gange en grund til at mænd ”undertrykker kvinder”?
Nej der er ingen, hvis han gør det er han en svag mand.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar