Jeg har fået lov til at sætte denne opgave – Magt og kontrol ind på hjemmesiden

Det er  Line og Cecilia, der har lavet den. De går i 7.kl.

Vold mod kvinder er en forbrydelse og et overgreb, som ikke kan accepteres – heller ikke inden for hjemmets fire vægge. Det er ikke blot en fysisk og psykisk krænkelse, men er også et tegn på manglende på ligeværd og respekt mellem kvinder og mænd.

 

MAGT OG KONTROL

Kærestevold handler om magt og kontrol. Mange, der begår vold, har en lav selvfølelse. De føler måske, at deres liv er ude af kontrol, og de tror, at de kan få kontrol ved at få magten over en anden person, fx kæresten. Selvom den taktik ikke virker, vil de fortsætte med at bruge vold, indtil nogen tør tale højt om problemet og hjælpe dem med at få hjælp.
Risikoen for at bruge vold over for kæresten er større for unge der, ikke ved hvordan de ellers skal komme af med deres vrede eller frustration. Dem der misbruger alkohol eller stoffer. Hvis de har venner, der begår vold. Nogle med der har et lavt selvværd eller har problemer med at følge med i skolen. Hvis de har mangler støtte hjemmefra, har været udsat for omsorgssvigt og har været vidne til vold i hjemmet.

Dette er ikke undskyldninger for at bruge vold. Det fortæller kun, at unge med disse problemer skal have hjælp.

Kvinderne føler det jo aldrig behageligt. De syntes det er forfærdeligt at blive udsat for og stå model til. De føler tit det er deres egen skyld. At de har gjort noget ondt og de fortjener disse smerter. Og i andre tilfælde syntes kvinderne at mændene er sindssyge og behøver hjælp, men er bange for at sige noget til dem, fordi de er bange for at få flere tæsk.
Kvinderene tørre ikke gå ud af forholdet. De er bange. Meget bange. Hvis de flygter vil mænd sikkert finde dem. Medmindre de tager på kvindehjem. Det er hårdt for dem, men hvad skal de gøre ? Der er så uendelig mange mugligheder, men det bedste vil nok være at ringe til politiet og derefter tage på kvinde hjem.
Mens de er i forholdet snakker de med deres forældre, og når de er kommet ud går de i terapi.
En lussing kan komme hvert øjeblik det skal være. De kan ligge og sove og pludselig kan de høre et vindue blive smadret eller ringeklokken ringe.
Hvis de har børn går det tit også ud over dem. De føler den samme smerte som deres mor, og i nogle tilfælde deres far. Selv hvis de ikke bliver slået føler de sig dårligt tilpas når det går ud over deres forældre.
Børnene sidder meget i et hjørne for sig selv. Holder sig lidt udenfor. De ved ikke hvor de skal gå hen. De kan ringe til børnetelefonen eller skrive en e-mail til børnenes vilkår.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar