Der er så mange love, og så meget materiale omkring lovgivning, og hvad vi må og ikke må, skal og ikke skal, hvad vi er berettiget til og ikke berettiget til, osv. Det er så meget, så selv advokaterne ikke altid kan finde ud af det, de er ikke altid enige om, hvad en given lov betyder.

Vi tror, at det offentlige har pligt til at fortælle os, hvad der er af lovgivning, pligt til at hjælpe os, når vi står i en svær situation. Og ja! Det har de også. Men det er ikke altid, at de gør det, og nogle gange kan det være godt selv at vide, hvad der egentlig står i lovgivningen. Så er der mulighed for at spørge om det – f.eks. på kommune eller i Statsforvaltningen. Men det er ikke altid, at de heller selv kan finde ud af det. Det jeg så har gjort, er, at jeg har skrevet til ministeriet, og der bedt om lovgivningen. Nogle gange lykkes det så at finde ud af, hvad jeg har af rettigheder, pligter og muligheder. F.eks. er psykisk vold ikke tilladt – krænkende udtalelser, gentagne ydmygelser, osv. også fra det offentliges side.

Især når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er der meget lovgivning, der kan være meget uklar, fordi tingene er så komplicerede. Så her kan det være godt, at man selv sætter sig ind i, hvad der er af lovgivning på området.

Og husk under alle omstændigheder, at der skal skaffes dokumentation for, hvad du er ude for fra den udøvende – myndighederne.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du har nogle rettigheder, som du kan vælge at gøre gældende.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar