Karma er årsag og virkning, altså at vi får, hvad vi giver. Men også at vi har en opgave her i livet, som vi skal opfylde. Når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så alt for ofte bruger den udøvende karma som noget til at fortælle den udsatte, at de selv er ude om det, for det er deres karma. Altså at den udøvende er uden skyld, men at det er den udsattes egen fejl, fordi de har selv gjort det via deres karma, de skal være mere positive, hvis de udsatte skal have det godt.

Den udøvende vil have, at den udsatte laver endnu flere ting for den udøvende, gør, som der bliver sagt, osv. osv. altså den udsatte skal please endnu mere. Og det er virkelig galt. Det at please har intet at gøre med noget positivt. Det ubevidste signal i at please er meget negativt. Så det er negativ karma.

Hvor jeg dog kender det. Den var jeg også udsat for, dengang jeg begyndte at komme i de alternative kredse, så var den vold, jeg blev udsat for min egen skyld, det var mig, der var forkert på den. Ja ja! Det var dengang. Og hvor var det dog forkert, at karma blev brugt til at ”slå” mig psykisk med, for at holde mig nede. Den udøvende der siger det, er jo den, der er galt på den.

Men samtidig er der også meget rigtigt i det, at fordi jeg var så angst, følte mig så forkert, dum, uduelig og ubrugelig, så fik jeg en masse negativt tilbage. Så da jeg lærte, at jeg er god nok, dejlig, vidunderlig og kan en masse, så begyndte det at vende, fordi jeg så ikke havde en negativ holdning til mig selv, men begyndte at have en positiv holdning til mig selv. Og at de andres fejl var deres problem, dem der var galt på den. Det er så dejligt, at få alle de positive tilbagemeldinger hele tiden. Det gør det hele endnu dejligere, og endnu lettere at tro på, at jeg er god nok. Det er bare så rart.

Jeg ser det også hos dem, jeg vejleder, der sker ofte det samme. Det er så rart, når det lykkes. Altså at de lærer, at de er gode nok, dejlige og vidunderlige mennesker, elskede bare fordi de er til – er født. Intet andet. Så bliver mennesker omkring dem også gode nok, dejlige og vidunderlige mennesker, elskede bare fordi de er til – er født. Intet andet.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig selv, så kommer det også til dine omgivelser. En dråbe der rammer vandet spreder mange og store ringe.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder