Gigt er en meget fysisk sygdom, men den har også en psykisk bagvedliggende årsag.

Og den psykiske årsag eller den psykiske faktor vil jeg gerne arbejde med. Det har jeg forstand på. Og har hjulpet mange med. Der kan være utroligt mange forskellige årsager, jeg arbejder primært med den psykiske og fysiske vold, mobning, Janteloven, de overgreb vi alle mere eller mindre er udsat for.

Nyhedsbrev 11-10-2010

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Nyhedsbrev indhold:

 1. Gigts evt. Bagvedliggende psykiske årsag

 

1) Gigts evt. bagvedliggende psykiske årsag

Gigt er en langsom fremadskridende ødelæggelse af primært led. Det er en meget udbredt sygdom i Danmark, mange der kommer op i årene har gigt. Vi bliver slidt ned og får gigt. Primært består gigt i smerter, ind imellem røde og hævede led, hvor der kommer forandringer af knoglerne.

De rent fysiske årsager og deres behandling vil jeg overlade til dem, der har mere forstand på det. Det er de gode til, for så vidt, som det overhovedet er muligt at behandle gigt. Det er alt for ofte desværre ikke muligt.

Men den psykiske årsag eller den psykiske faktor vil jeg gerne arbejde med. Det har jeg forstand på. Og har hjulpet mange med. Der kan være utroligt mange forskellige årsager, jeg arbejder primært med den psykiske og fysiske vold, mobning, Janteloven, de overgreb vi alle mere eller mindre er udsat for.

Når man arbejder med den psykiske årsag bag smerter eller f.eks. gigt, så er en af de sværeste forhindringer at tro på, at psyken har så stor indflydelse på de fysiske symptomer. Min erfaring er, at psyken har meget meget større indflydelse på fysiske symptomer end vi tror.

Det er så dejligt at se, hvordan vi kan få ændres symptomer – sygdomme, når vi ændrer psyken. Det kan også lade sig gøre med gigt. Hvor utroligt det end lyder.

Se mere her under Gigt og herunder min egen historie – Lises gigt.

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk/

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

 1. Når jeg tænker på, hvor udbredt gigt er i Danmark, så er det her stadig meget aktuelt.
  Vi er nød til at indse, at der også er en psykisk faktor, når det drejer sig om de langvarige kroniske sygdomme.
  I alle de sygdomme, hvor placeeffekten virker, der er der en psykisk faktor, som vi skal sikre os, at der bliver taget god hånd om.
  Det kan lade sig gøre, jeg har set det så tit, så når jeg kan og andre kan, så kan du også.
  Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker.
  https://lisegaarden.dk/acceptprocessen/

Skriv et svar