Facaden skal være perfekt

 

  Facaden skal være perfekt

12/05/2015  af Lise Seidelin
I forlængelse af de seneste dages indlæg vil jeg skrive lidt om facaden. Vi har alt for ofte den holdning at facaden skal være perfekt. Især når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. De stiller krav om, at facaden skal være perfekt.

Det hele skal se pænt ud, når der kommer nogen, når man er ude blandt andre mennesker. Vi bliver truet til at tie stille, vi skal se pæne ud, og dække skaderne efter slagen både de psykiske og de evt. fysiske slag. Det må ikke se ud, som om vi har grædt 5 minutter tidligere. Vi skal smile, være glade og have det godt.

Så vi skal præstere ”villa, vovhund og Volvo”, også selv om vi er dumme, dovne, uduelige, syge, osv. Det er så modstridende og så forkert. Men vi har også alt for ofte hjemmefra eller fra det liv vi i øvrigt har levet, lært at holde en pæn facade.

Men jo mere vi lærer om livet, jo mere bliver det forkert for os, at det er facaden, der skal holdes. Vi begynder at forstå, at det vigtigste er, at vi har det godt. Har det godt med os selv, er glade, kan nyde livet, og se alt det gode i accept af det dårlige. Så bliver facaden mindre vigtig. Selvfølgelig er det rart at have en pæn facade, det giver også glæde, men det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at vi har det godt med os selv. Og dermed får vi det også godt med andre.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du må gerne søge for, at du selv inden i dig har det godt.

SV: Facaden skal være perfekt

12/05/2015  af Jonny Jensen
SÅDAN! Op med humøret, smil til verden og den smiler til dig 😀 . Op med humøret, SEsolen akinner osv. Gamle travere mange har hørt i livet. Åh ja, den ski.. facade 🙁 Ja det er vigtigt at have det godt med sig selv 🙂 Men når andre kan, kan jeg så også? :). Nogle gange og af og til osv , savner jeg en opskrift på hvordan jeg i evt krise, får der godt indeni? ;D Facaden går jeg ikke op i. 😉

  SV: Facaden skal være perfekt

15/05/2015  af Lise Seidelin
Gamle travere. Ja! Kære Jonny!

Jeg skal gerne vejlede dig og give dig redskaber, så du kan få en opskrift på, hvordan du klarer kriser – får det godt indeni. :-)De kærligste hilsner
fra Lise

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Ja! Vi tror stadig at facaden skal være perfekt.
    Hvor ville det være dejligt, hvis vi mere og mere troede, at det vigtigste var, at vi inden i os selv troede, at det vigtigste var derinde – nemlig at vi har det godt inden i os selv.

Skriv et svar