Oversigt

Borderline

Hvordan kan man kende en med borderline?
Diagnosen borderline også betegnet som emotionelt ustabil personlighedsstruktur er kendetegnet ved følelsesmæssig ustabilitet, problemer med andre menneske, mange skiftende og intense forhold til andre, humørsvingninger, følelsespres, gensidig afhængighed af venner og familie, konflikter, forventninger, skift fra stor afhængighed til afstandstagen, osv.

En borderline kan være svær at have med at gøre. Føler du, at du ikke duer til noget, ingenting kan, at du er forkert og at du hele tiden - lige meget hvad du gør - bliver set ned på og at det, du gør, ikke bliver taget alvorligt. Så kan du faktisk være udsat for en Borderline. Det kan både være chefen, kæresten/ægtefællen eller vennen, der er borderline.

Men det kan også være omvendt.

Når man er udsat for overgreb, vold – især den psykiske vold men også den fysiske vold, en psykopat, en med psykopatiske træk, en sociopat, en borderline, osv. osv. så er en af de diagnoser man kan få desværre borderline.
Her er det, ligesom det alt for ofte er, når man er udsat for overgreb, vold, osv. at omgivelsernes opførsel – overgrebene, volden, osv.  ikke bliver taget med i betragtning, når man stiller diagnosen. Desværre sker det alt for ofte.

Hvordan kan du slippe ud af borderlinens magt? Eller hvordan slipper du ud af din egen borderline?

Først og fremmest - du er god nok! Og du skal såmænd bare lære to ting for at komme ud af den onde cirkel:
• Den ene er at styrke dig selv i de situationer, som er svære

• Den anden er at takle den måde borderlineren er på
Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Jeg arbejder med at hjælpe mennesker, som er udsat for en der laver overgreb eller dem, der selv laver overgreb. Det har jeg gjort i godt 20 år. Du er ikke alene, der er mange, der har det ligesom dig. Jeg hjælper dig til at få det godt. Ved brug af visualisering lærer du at styrke dig selv. Du får ro, overblik og handlekraft. Samtidig lærer du ved brug af acceptprocessen, hvad du skal gøre for at få det godt.

Du får ro, overblik og  handlekraft

Du skal lære det, uanset om du er sammen med borderlineren, eller om I er gået fra hinanden. Især, når der er børn i forholdet, er det vigtigt, at du lærer at takle borderlineren. Hos mig kan du finde veje til at takle borderlineren, så du får et rart, roligt og selvbestemmende liv med værdighed. Du får ro, overblik og handlekraft.

Og faktisk kan det godt lade sig gøre at få et godt forhold til Borderlineren. Således I enten går fra hinanden, eller også får det godt sammen igen.

Du er god nok!

Se mere under psykopater uddybet, psykopatens ændring, Hvad er en psykopat?, Skyld ved partnervold, test dig selv og se under behandlingsformer, hvordan jeg kan hjælpe dig. Du er også velkommen i Pusterum, det er gratis.

Er du i tvivl om, hvad en borderline er? Eller er du udsat for en med borderline træk? Så er du hjertelig velkommen til at ringe til mig på mobiltelefon 24 22 16 22 eller skrive en mail: lise@lisegaarden.dk Eller se mere under kontakt. Alle henvendelser behandles fortroligt og er uforbindende

Lisegården