Følelser og tanker

Oversigt

Følelser og tanker

Det er alt for ofte svært med alle de følelser og tanker, vi har. Vi kan have gode og dårlige følelser, og vi kan have gode og dårlige tanker. Især når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så kan vi have mange følelser og tanker, som ikke er rare at have. Men vi kan også indimellem have dejlige følelser og tanker og så bliver vi forvirret, fordi tingene ikke kun er godt eller skidt. Men sådan er livet. Der er både godt og skidt og både gode og dårlige følelser, svære følelser og rare følelser samt gode og dårlige tanker, svære tanker og rare tanker. Det er en del af livet.

Først må vi indse, at livet er både det gode og det dårlige. Dernæst må vi finde en vej til at takle de dårlige ting, men også en vej til at takler de gode ting. Vi tror, vi kan finde ud af at have det godt. Men det er ikke altid let og til at finde ud af, når noget faktisk er reelt godt. Så vil vi hellere flygte fra det. F.eks. at rose os selv.

For at lære at takle følelser bruger jeg acceptprocessen. Den er utroligt effektiv. Det er så dejligt, når det lykkes. Den enkelte lærer ”at rose sig selv, være glad, kan takle det hele både de gode som de dårlige oplevelser.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er om at turde være i hele livet.

Lisegården