Oversigt

En god sund naturlig vægt
Overvægt - fedme og undervægt – anoreksi, bulimi osv. med slankekure og opfednings kure

Men hvor er den psykisk faktor i alle disse kure.

Alt for ofte går vi på kur, og så tager vi det dobbelte på bagefter eller taber det dobbelte igen, så det overhovedet ikke virker, men kun forværre, så vægten bliver endnu mere unormal - forhøjet eller for lav.

Hvor jeg dog kender det.
Da jeg var i puberteten besluttede min forælde, at min vægt var forkert – jeg vejede 2½ kg for meget, mente de. Ja! Jeg havde pubertetsfedt, ingen tvivl om det. Jeg var helt normal sund og rask med en god sund vægt for mig og min pubertet, hvor kroppen lige skulle omstilles fra barn til voksen.

Men mine forældre mente, jeg var overvægtig. Så jeg skulle på slankekur.

Men mine forældre mente, jeg var overvægtig. Så jeg skulle på slankekur.  Det endte med utroligt mange slankekure, hvor jeg bagefter bare tog det dobbelte på. Så i stedet for at veje 2½ kg for meget, så endte jeg med at veje ca. 20 kg for meget. Ja ja! det er ikke sådan med det. Når man ikke kigger på den psykiske side af sagen – her at mine forældre skulle finde fejl ved mig, så de ikke selv skulle se dem selv i øjnene og slippe deres bestemmelse over mig – jeg var ved at blive voksen og skulle være selvbestemmende og selvstændig.
Hvor er det uhyggeligt, at det kan ødelægge så meget.  Men det kan det. Desværre.

 Man kan med den psykiske faktor gå i gang.

Der er slankekure og opfedningskure. Men man kan med den psykiske faktor gå i gang med at få en sund og normal vægt. Det er muligt, også selv om det kan lyde underligt. Der skal ses på årsagen bag vægten, og der skal ændres tankemønstre. De gamle vaner, der er destruktive, skal erstattes af vaner, der er opbyggende, så kommer det også med vægten.

Når man hele tiden får at vide, at ens vægt er forkert, så forværrer det oftest vægten, enten den bliver endnu større eller endnu mindre. Går man så på kur, så bliver det hele endnu værre, bl.a. fordi den psykiske side er negativ når man går på kur.

Få en sund og normal vægt

Så hvad med efter den ente kur, som alligevel ikke virkede, at gå i gang med den psykiske side af sagen? Det kan lade sig gøre, det er så dejligt, når det lykkes. Og her er det jo ikke kun vægten, der bliver normal, man får også den gevinst, at man får det bedre og bedre og bedre med sig selv og andre.
Det er så dejligt, når det lykke.

Jp.dk to 27-01-2011

Danskerne bliver tungere og tungere

Lisegården